«Πονοκέφαλος» για τους σεφ το δείπνο Τραμπ-Κιμ, «μπλόκο» σε δημοσιογράφους -Τι έφαγαν [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

«Πονοκέφαλος» για τους σεφ το δείπνο Τραμπ-Κιμ, «μπλόκο» σε δημοσιογράφους -Τι έφαγαν [εικόνες & βίντεο]

Ο Τραμπ με τον Κιμ/ Φωτογραφία: AP- Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δείπνο του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, με το οποίο ξεκίνησε η δεύτερη συνάντησή τους, που γίνεται στο Ανόι, προκάλεσε πονοκέφαλο στους σεφ που έπρεπε να το ετοιμάσουν και σύγχυση στους δημοσιογράφους που αποκλείστηκαν.

Το δείπνο των δύο ηγετών, στο πολυτελές Metropole Hotel, ήταν αρκετά σύντομο. Κράτησε λιγότερο από δύο ώρες και στο τραπέζι, μαζί με τους δύο ηγέτες, ήταν διερμηνείς, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο υπηρεσιακός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι και αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας.

Η προετοιμασία του δείπνου αποδείχθηκε πολύ δύσκολη για τους σεφ, αφού μέχρι το μεσημέρι πάσχιζαν να καταλήξουν στο μενού. Σύμφωνα με το CNN, αυτό που τους προκάλεσε πονοκέφαλο ήταν το γεγονός ότι αξιωματούχοι και των δύο πλευρών έκαναν διαρκείς παρεμβάσεις, προκειμένου να είναι «σούπερ απλό» το μενού.

Τι περιελάμβανε τελικά αυτό; Γαρίδες κοκτέιλ, ψητό φιλέτο σερβιρισμένο με αχλάδι και κίμτσι (λαχανικά τουρσί), κέικ σοκολάτας με φρέσκα μούρα και παγωτό βανίλια. Οι δύο ηγέτες ήπιαν μη αλκοολούχο παντς, με λωτό και μέλι.

Στο τραπέζι με τους 2 ηγέτες διερμηνείς και αξιωματούχοι

Κι αν οι σεφ κατάφεραν τελικά, έστω και με δυσκολία, να κάνουν τη δουλειά τους, δεν ισχύει το ίδιο με τους δημοσιογράφους, αφού ο Λευκός Οίκος περιόρισε τον αριθμό εκείνων που είχαν πρόσβαση στο δείπνο. Μόλις ένας ρεπόρτερ του γραπτού Τύπου επετράπη να μπει στο δείπνο, ενώ αποκλείστηκαν πολλοί δημοσιογράφοι μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Ο λόγος φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι νωρίτερα, όταν ο Τραμπ συνάντησε τον Κιμ, οι ρεπόρτερ φώναζαν ερωτήσεις προς τον Αμερικανό πρόεδρο. Κυρίως τον ρωτούσαν για την κατάθεση του Μάικλ Κόεν, του πρώην δικηγόρου του Τραμπ, ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Βουλής.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, σε ανακοίνωσή της προς τους δημοσιογράφους τους ενημέρωσε ότι θα υπήρχε περιορισμένος χώρος για τους δημοσιογράφους στο δείπνο «λόγω της ευαίσθητης φύσης των συναντήσεων». Ομως, ρεπόρτερ δήλωσε ότι η Σάντερς αρχικά τους ενημέρωσε ότι δεν θα μπουν δημοσιογράφοι του γραπτού Τύπου, εξαιτίας των ερωτήσεων που φώναζαν στον Τραμπ. Αλλά όταν φωτογράφοι συντάχθηκαν με τους διαμαρτυρόμενους ρεπόρτερ, αποφασίστηκε να επιτραπεί η είσοδος σε έναν του γραπτού Τύπου.

Τραμπ και Κιμ χαμογελαστοί στο δείπνο

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ