Tι απέγινε η σορός του Χίτλερ και τι ήταν η επιχείρηση «Θρύλος»; [βίντεο] - iefimerida.gr

Tι απέγινε η σορός του Χίτλερ και τι ήταν η επιχείρηση «Θρύλος»; [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν σήμερα, ο Αδόλφος Χίτλερ και η σύζυγός του Εύα Μπράουν άφηναν την τελευταία τους πνοή στο Βερολίνο, λίγο πριν την είσοδο των σοβιετικών στρατευμάτων. Τι συνέβη ακριβώς όμως και τη σχέση έχει ο θάνατος του δικτάτορα με τη σοβιετική επιχείρηση «Μύθος»;

Σύμφωνα με προφορικές παραδόσεις, ο δικτάτορας είχε δώσει εντολή το σώμα του να αποτεφρωθεί προκειμένου να μην βεβηλωθεί από τον εχθρό. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή δεν έλειψαν οι θρύλοι ότι το σώμα του Χίτλερ είχε ταρριχευθεί και μεταφερθεί στην Αργεντινή, ενώ φυσικά πολλοί πίστεψαν ότι ο Φύρερ δεν πέθανε ποτέ και απλώς δραπέτευσε.

Τι ακριβώς όμως έγινε στο καταφύγιο της Καγκελαρίας την 30η Απριλίου 1945; Αμέσως μετά τη λήξη του πολέμου ο Στάλιν έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να εκτελέσουν την «Επιχείρηση Μύθος», που αφορούσε το τι απέγινε η σορός του Γερμανού δικτάτορα.

Πολλά από τα στοιχεία τα κρατούσε η Σοβιετική Ένωση ως καλά κρυμμένα μυστικά. Ωστόσο σχετικά πρόσφατα, τα κρατικά αρχεία της Μόσχα είδαν το φως και έγιναν αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας.

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Hitler's Death The Final Report - Operation Myth» περιλαμβάνει πέρα από τις τοποθετήσεις των ερευνητών και σπάνιο αρχειακό υλικό, όπως η φωτογραφία που βλέπετε στην οποία εικάζεται πως το πτώμα είναι του Αδόλφου Χίτλερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ