Πέντε τραυματίες στα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα -Δύο συλλήψεις [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Πέντε τραυματίες στα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα -Δύο συλλήψεις [εικόνες & βίντεο]

5 τραυματίες από τα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ EORDAIA.ORG
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στην Πτολεμαΐδα, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης της Σχολής της Πυροσβεστικής, που έγινε παρουσία της Ολγας Γεροβασίλη.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και ένας διαδηλωτής. Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο ένας έχει θλάση πλευρών, ο δεύτερος εξάρθρωση ώμου και οι άλλοι δύο μώλωπες από χτυπήματα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επεισόδια στην Πτολεμαΐδα

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν 50-60 άτομα, της ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «Πτολεμαίων της Μακεδονίας» που συγκεντρώθηκαν σε απόσταση από τη σχολή, ανταποκρινόμενοι στο χθεσινό «προσκλητήριο ακροδεξιών κύκλων», επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, που είχε στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές.

Το ΑΠΕ επικαλείται αστυνομική πηγή, σύμφωνα με την οποία επικεφαλής της ομάδας των «Πτολεμαίων» ήταν γνωστός ακροδεξιός της περιοχής, ο οποίος έχει και τη συνδικαλιστική ιδιότητα.

Διαδηλωτής δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι

Δύο συλλήψεις

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στα επεισόδια.

Ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι μέλος της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» και να έχει ηγετικό ρόλο στη διοργάνωση των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kozanimedia, η αστυνομία συνέλαβε τον διαχειριστή της σελίδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» στο Facebook.

Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν την Ολγα Γεροβασίλη και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους απωθήσει.

Σε δηλώσεις της, η Ολγα Γεροβασίλη απέδωσε τα επεισόδια σε «ακραίους κύκλους που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία». Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για σύγκρουση «στοχευμένη και προαποφασισμένη».

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ EORDAIA.ORG

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ