Χανιά: Τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ

Επίσκεψη στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές των Χανίων, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), στο οποίο συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Μανιάτης, Βασίλης Κεγκέρογλου και τοπικά στελέχη του κόμματος.

Η αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην γκρεμισμένη από την κακοκαιρία γέφυρα στον Κερίτη, ενώ συναντήθηκε και με τους αρμόδιους που τοποθετούν τη γέφυρα του στρατού, τύπου Μπέλεϊ, στον Ιάρδανο ποταμό στον κόμβο Πλατανιά. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την αντιπεριφέρεια Χανίων όπου και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την κακοκαιρία στο νομό.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, «ως κλιμάκιο κάναμε μια πρώτη χαρτογράφηση των προβλημάτων που υπάρχουν. Εμείς θα κινηθούμε σε δύο επίπεδα. Πρώτον, είναι το καθαρά κοινοβουλευτικό επίπεδο όπου θα ζητήσουμε να τρέξουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες και το δεύτερο επίπεδο είναι να ζητηθεί η άμεση αποκατάσταση των υποδομών ώστε ο νομός να αποκτήσει, το συντομότερο δυνατόν, τους κανονικούς του ρυθμούς».

Ο κ. Μανιάτης ζήτησε ακόμα να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία. «Τις επόμενες ημέρες, πιθανά και αύριο, θα καταθέσουμε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από την κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα των δράσεων ανά υπουργείο».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε την ανάγκη οι κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων να συνδράμουν στο έργο της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ζημιών. «Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες», τόνισε.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ