Κάνει πίσω η κυβέρνηση για τις 120 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία - iefimerida.gr

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για τις 120 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος- φωτογραφία sooc.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπισθεν ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση στο σχέδιό της να προωθήσει την ρύθμιση των χρεών των φορολογούμενων στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία σε 120 δόσεις, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση της Κομισιόν.

Σύμφωνα με το Economistas, η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα Ταμεία φαίνεται να μπλοκάρει λόγω των διαφωνιών που υπήρχαν με την Κομισιόν, ενώ ήδη είναι μπλοκαρισμένη η αντίστοιχη ρύθμιση για οφειλές στην Εφορία.

Η Κομισιόν, μάλιστα, αναφέρει ότι ενημερώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον σε αλλαγές στα σχήματα εξόφλησης οφειλών με δόσεις, καθώς θα προχωρήσει σε περαιτέρω τεχνική ανάλυση και επεξεργασία.

Από την πλευρά της η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να αποφευχθούν κίνδυνοι στα δημόσια έσοδα και να περιφρουρηθεί η κουλτούρα πληρωμών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση της Κομισιόν: «Η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο εγγύς μέλλον σε αναθεωρήσεις των ρυθμίσεων σε δόσεις για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς απαιτείται περαιτέρω τεχνική ανάλυση και εξέταση. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν αρνητικά ρίσκα για τα δημόσια έσοδα και να διαφυλαχθεί η κουλτούρα πληρωμών, καθώς αυτοί ήταν οι βασικοί στόχοι των μεταρρυθμίσεων στη συλλογή των δημόσιων εσόδων οι οποίες ενεργοποιήθηκαν στη διάρκεια των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας».

Πηγή Economistas.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ