Ανέλπιστη παράσταση στο Μέγαρο: Ηλεκτρονική τζαζ με στοιχεία ambient και οπτικά εφέ [βίντεο] - iefimerida.gr

Ανέλπιστη παράσταση στο Μέγαρο: Ηλεκτρονική τζαζ με στοιχεία ambient και οπτικά εφέ [βίντεο]

«Drops and Points»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O πολυβραβευμένος σολίστ και συνθέτης Pascal Schumacher, που συνδυάζει το βιμπράφωνο, το πιάνο, την κιθάρα και τα έγχορδα με την τζαζ, την κλασική, την ηλεκτρονική και τη μινιμαλιστική μουσική, έρχεται για ακόμα μάι φορά στο Μέγαρο την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 10:00 το βράδυ για να παρουσιάσει το «Drops and Points».

Ο Πασκάλ Σουμάχερ, o oποίος βλέπει τη μουσική σαν μια πολύ προσωπική υπόθεση, σαν έναν απέραντο παιδότοπο, δημιούργησε ένα ονειρικό σόου με ογκομετρικά εφέ, αφηγηματικές εικόνες, video mapping, φωτισμούς και visual animations που συνοδεύουν τη ζωντανή μουσική σε πραγματικό χρόνο.
Το αποτέλεσμα αυτής της μαγικής όσμωσης είναι η ανάδυση ενός μοναδικού οπτικού σύμπαντος πάνω σε έναν καμβά από αέρινους, ρευστούς, ρυθμικούς και δυναμικούς live ήχους.

Στο Drops and Points o Πασκάλ Σουμάχερ συνεργάζεται με τον γάλλο κιθαριστή Maxime Delpierre

Στο Drops and Points o Πασκάλ Σουμάχερ συνεργάζεται με τον γάλλο κιθαριστή Maxime Delpierre, έναν δεινό αυτοσχεδιαστή ο οποίος δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και έχει διαμορφώσει ένα ιδιαίτερο στιλ που παντρεύει την jazz και τη rock με την electro-pop, καθώς και με τον σολίστ των κρουστών Jeff Herr που θεωρείται ο πιο δραστήριος και πολυτάλαντος ντράμερ, παραγωγός και συνθέτης του Λουξεμβούργου.

Μία ιδέα από την παράστασή τους στο παρακάτω βίντεο:


Την παραγωγή έχει αναλάβει ο sound & video designer Joachim Olaya, τακτικός συνεργάτης του Σουμάχερ, προσδίδοντας, μέσα από τη δική του ματιά, στον ήχο των μουσικών οργάνων –φυσικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών– άλλοτε μια αιθέρια ποιότητα, άλλοτε έναν σπινθηροβόλο υπαινιγμό.
Σε αυτό το ονειρικό –σχεδόν εξωπραγματικό– σύνολο προσθέτει τη δική του πινελιά και ο σχεδιαστής οπτικών εφέ Rémi Desmonet.

Τη σκηνογραφία έχει αναλάβει η παρισινή κολεκτίβα Collectif Scale, η οποία, με αφετηρία τις προσωπικές εμπειρίες των μελών της και την τεχνογνωσία τους σε οπτικά και σκηνικά πρότζεκτ, δημιουργεί εντυπωσιακά οπτικοακουστικά περιβάλλοντα αξιοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία αιχμής και ψηφιακά εργαλεία.

Ανέλπιστη παράσταση στο Μέγαρο: Ηλεκτρονική τζαζ με στοιχεία ambient και οπτικά εφέ [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

«Η μουσική ήταν αιθέρια και ονειρική, ένα παστέλ ηχοτοπίο που αποκτούσε μια υπέροχη εμβατηριακή ποιότητα προς το τέλος, καθώς διευρυνόταν ο ακουστικός ορίζοντας. Το βιμπράφωνο αιωρούνταν σαν πυκνή ομίχλη, και ο κιθαριστής απέφυγε τα κλισέ τύπου Bill Frisell. O Steve Reich θα έβρισκε αυτό το σόου μαγευτικό» γράφει το Τhe New York City Jazz Record

Pascal Schumacher | βιμπράφωνο, πιάνο, συνθεσάιζερ
Maxime Delpierre | κιθάρα, συνθεσάιζερ
Jeff Herr | ντραμς, γκλόκενσπιλ
Joachim Olaya | σχεδιασμός ήχου
Rémi Desmonet | σχεδιασμός οπτικών εφέ
Collectif Scale | σκηνογραφία

Drops and points by Pascal Schumacher feat. Maxime Delpierre
Μουσική χημεία!
Jazz, rock, electro, classical σε ένα ονειρικό οπτικοακουστικό σόου

Παρασκευή 15 Μαρτίου │22:00
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ