2o Symposio at Ark: Το Φεστιβάλ που φέρνει την τοπική βραβευμένη ελληνική κουζίνα στην Αθήνα - iefimerida.gr

2o Symposio at Ark: Το Φεστιβάλ που φέρνει την τοπική βραβευμένη ελληνική κουζίνα στην Αθήνα

ARK φωτογραφία: symposioatark.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δώδεκα βραβευμένοι σεφ, δώδεκα εμβληματικά εστιατόρια και ταβέρνες, δώδεκα μεγάλα ραντεβού της ελληνικής κουζίνας στο βραβευμένο Ark στα Αστέρια Γλυφάδας.

Είναι το 2o «Symposio at Ark» που διοργανώνει το Ark και το Αθηνόραμα και συγκεντρώνει στην Αθήνα έντεκα από τους πιο σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και αποτυπώνει μερικά από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα της νέας ελληνικής μαγειρικής σκηνής, ενώ η αυλαία άνοιξε με μία πρόταση με αίγλη Michelin.

Τον τελευταίο καιρό η ανανέωση της ελληνικής κουζίνας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των γαστρονομικών εξελίξεων και επιχειρείται πλέον συστηματικά από μια ολόκληρη σειρά νέων και ταλαντούχων σεφ στα εστιατόρια ολόκληρης της χώρας.
Παράλληλα, όλο και περισσότερο οι επιχειρηματίες της εστίασης και της φιλοξενίας συμμερίζονται αυτό το τόσο δημιουργικό γαστρονομικό κίνημα και παρουσιάζουν με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια τη σύγχρονη, πεντανόστιμη και πρωτότυπη ελληνική κουζίνα.

Το πρωτοποριακό πολύμηνο event φιλοξενείται για ακόμη μία χρονιά στο μεγαλοπρεπή και πανέμορφο all day χώρο του Αrk στα Αστέρια Γλυφάδας, σε ένα από τα πιο ωραία τοπία της Αττικής. Ο φωτεινός μεγάλος χώρος ντυμένος με χαλαρή πολυτέλεια και αποικιακή αύρα, με υπέροχες πολυθρόνες, φωτιστικά των ’50s, άνετους λευκούς καναπέδες, πίνακες και καταπράσινα φυτά, δημιουργεί την ιδανική σκηνογραφία για αυτό το σπουδαίο γαστρονομικό εγχείρημα. Παράλληλα, ο επικεφαλής σεφ του Αrk Γιάννης Μπαξεβάνης και η μπριγάδα του, σφραγίζουν την ποιότητα του γευστικού αποτελέσματος, την αρτιότητα του service και την επιτυχία της κάθε βραδιάς.

Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη

Το 2o «Symposio @ Ark» θα το απολαμβάνουμε για οχτώ ακόμα Πέμπτες μέχρι και τις 20 Ιουνίου.
Το Grand Opening πραγματοποιήθηκε με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Lionel Rodriguez, από το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου «Les Trois Couronnes» στο Βεβέ της Ελβετίας, ενώ τη σκυτάλη πήραν καταξιωμένοι σεφ από εστιατόρια της επαρχίας, οι οποίοι μέχρι και τις 20 Ιουνίου θα μας μυήσουν στην γευστική ταυτότητα του τόπου τους.

Από την Αγιορείτικη Κουζίνα, μέχρι το γαστρονομικό terroir της Ρόδου, αλλά και από τις νέες τάσεις της ελληνικής κουζίνας όπως κυοφορούνται στην Μύκονο ή την Τήνο, οι σεφ και οι μπριγάδες τους παρουσιάζονται για μία μόνο βραδιά στο αθηναϊκό κοινό.
Κάθε εστιατόριο προτείνει ένα μενού τεσσάρων πιάτων, απολύτως αντιπροσωπευτικό της κουζίνας του, σε μια πολύ φιλική τιμή.

Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος

Το πρόγραμμα και τα εστιατόρια που θα συμμετάσχουν από εδώ και στο εξής στο 2o «Symposio @ Ark» είναι:

7 Μαρτίου
Santoro, Σαντορίνη
Την επιμέλεια της κουζίνας κατέχει ο βραβευμένος Jean Charles Métayer ενώ resident chef είναι ο Γιάννης Κουτσοπεράκης για το μίνιμαλ «Santoro», το οποίο παρουσιάζει μια κουζίνα με μοντέρνα οπτική κι ελληνικές αναφορές.

21 Μαρτίου
Salonica Restaurant & Bar, Θεσσαλονίκη Το εστιατόριο του ανακαινισμένου «Makedonia Palace», με τον βραβευμένο σεφ Σωτήρη -Ευαγγέλου στο τιμόνι του, συστήνει εκ νέου σύγχρονες ελληνικές σπεσιαλιτέ σε κομψό νεοκλασικό στιλ.

4 Απριλίου
Αγιορείτικη Κουζίνα , Άγιο Όρος
Σε ένα μοναδικό γευστικό event με σεφ τον Πατέρα Επιφάνιο δοκιμάζουμε την μοναδική μοναστηριακή κουζίνα και ανακαλύπτουμε την Αγιορείτικη γαστρονομική ταυτότητα εν μέσω Σαρακοστής.

18 Απριλίου
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος
Οι γευστικοί νεωτερισμοί του Ροδίτη σεφ Σταμάτη Μισομικέ επαναφέρουν στο προσκήνιο τη μαγειρική παράδοση του νησιού, την επικαιροποιούν με επιτυχία και την εγκαθιστούν δυναμικά στη γαστρονομία του σήμερα με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και μια συναρπαστική παρουσίαση των πιάτων.

9 Μαΐου
Ονήσιμος , Ηράκλειο
Με αγάπη για την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, ο σεφ Ονήσιμος Σαριδάκης χειρίζεται εξαιρετικά τις φρέσκιες πρώτες ύλες που φέρνει από τη μεγαλόνησο, συστήνοντας την βαθιά γαστρονομική ταυτότητα του τόπου του.

23 Μαΐου
Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη
Με έμφαση στο ψάρι, χωρίς να απαρνείται τις υπόλοιπες γευστικές προσεγγίσεις, ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης εκφράζει με εύγλωττο τρόπο το πέρασμα της Θεσσαλονίκης σε μια νέα, πιο σύγχρονη αντιμετώπιση της γεύσης, που εξακολουθεί όμως να σέβεται και να τιμά την παράδοση.

13 Ιουνίου
Cuvée, Κως
Μια συναρπαστική εκδοχή της δωδεκανησιακής γαστρονομίας παρουσιάζει ο ταλαντούχος chef Μιχάλης Μάρθας με τις γευστικές παραδόσεις να γίνονται η αφορμή και η έμπνευση για μοντέρνες δημιουργίες υψηλού επιπέδου, σε ένα μενού-εμπειρία.

20 Ιουνίου
Χαρούπι, Θεσσαλονίκη
Αέρα αυθεντικής Κρήτης φέρνει ο Χανιώτης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, με ένα μενού που θυμίζει γαστρονομικό ταξίδι στη Μεγαλόνησο.

Οι κρατήσεις γίνονται online στο site της ενέργειας symposioatark.gr, είτε τηλεφωνικά απευθείας από το Αrk.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ