Airbnb: Λήγει η προθεσμία για τη δήλωση ακινήτων στο μητρώο της ΑΑΔΕ - iefimerida.gr

Airbnb: Λήγει η προθεσμία για τη δήλωση ακινήτων στο μητρώο της ΑΑΔΕ

Ενα αθηναϊκό μπαλκόνι / Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις ένα εικοσιτετράωρο έχουν στη διάθεσή τους όσοι διατηρούν ακίνητα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων AirBnB και επιθυμούν να τα δηλώσουν.

Η προθεσμία που είχε θέσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την οριστικοποίηση των στοιχείων καταχώρησης στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής εκπνέει την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου.

Στη σχετική επιστολή της, η ΑΑΔΕ προειδοποιούσε ότι αν οι διαχειριστές δεν προβούν σε οριστικοποίηση τα δεδομένα που έχουν ήδη καταχωρήσει στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής θα θεωρηθούν οριστικά.

Ταυτόχρονα, εάν δεν προσδιορίσουν το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100%, τότε το ποσοστό που υπολείπεται θα φορολογηθεί στο όνομά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προ ημερών ανακοίνωσε ότι προσανατολίζεται στην επιβολή περιορισμών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου AirBnB.

Εκπνέει η προθεσμία και για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς

Στις 28 Φεβρουαρίου εκπνέει και η προθεσμία για τη δήλωση επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού.

Τέτοιου τύπου λογαριασμό καλούνται να δηλώσουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές και συναλλαγές με μετρητά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης υπάρχει κίνδυνος επιβολής προστίμου 1.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ