Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, επιβάλλεται να φτύνεις το κρασί

Στις περισσότερες κοινωνικές περιστάσεις το να φτύσετε το κρασί που μόλις σας σέρβιραν θα θεωρούταν το λιγότερο προσβλητικό. Υπάρχει, όμως, και μια περίσταση όπου το να αποβάλετε το κρασί δια του στόματος, είναι ανάμεσα στους κανόνες του «οικοδεσπότη».

Μιλάμε για το Οινόραμα, τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο που διοργανώνεται στην Αθήνα τα τελευταία 25 χρόνια. Φέτος η έκθεση γίνεται στο Ζάππειο Μέγαρο και πάνω από 10.000 επισκέπτες, επαγγελματίες του κρασιού και πιστοί οινόφιλοι, θα βρεθούν εκεί για να δοκιμάσουν περισσότερες από 2.000 ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων. Όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς, μοναδικός τρόπος για να διατηρηθεί η νηφαλιότητα σε μια έκθεση όπου καταναλώνονται χιλιάδες λίτρα κρασιού, είναι η χρήση ...πτυελοδοχείων. Σύμφωνα, λοιπόν, με το savoir-vivre των cognoscenti του οίνου και το savoir-faire του ...φτυσίματος, όπως αυτό παρουσιάζεται στον κατάλογο της έκθεσης, «προσέχουμε να μην καταβρέξουμε τον διπλανό, αν και τα ατυχήματα είναι διαδεδομένα» και «δεν μονοπωλούμε το πτυελοδοχείο» αφήνοντας χώρο σε όλους να το χρησιμοποιούν.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους «κανόνες» της έκθεσης συμπεριλαμβάνονται και άλλες παροτρύνσεις, όπως να «αφήνουμε χώρο» και σε άλλους να δοκιμάσουν κρασιά στο σταντ του εκθέτη και να μην «πουλάμε μούρη» ρωτώντας τους οινοπαραγωγούς απίθανες ερωτήσεις με στόχο να μας «ακούσει η ομήγυρη».

Τέλος, οι διοργανωτές συμβουλεύουν να μην απλώνουμε το χέρι μας με το άδειο ποτήρι σαν ο οινοποιός να ήταν σερβιτόρος και να μην θέτουμε στον παραγωγό ερωτήσεις όπως «τι καλό έχει να δοκιμάσουμε», που τους προκαλούν αποπληξία .

Οινόραμα, η έκθεση των wine lovers…

Οινόραμα 2019
2-3-4 Μαρτίου
Ζάππειο Μέγαρο
10:00 – 19:00
Γενική είσοδος: 12€ (περιλαμβάνει κατάλογο, ποτήρι και επετειακό pin)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οινόραμα ελληνικό κρασί έκθεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ