Αίγυπτος: Πυρκαγιά στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο -Tουλάχιστον 20 νεκροί [βίντεο] - iefimerida.gr

Αίγυπτος: Πυρκαγιά στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο -Tουλάχιστον 20 νεκροί [βίντεο]

Τραγωδία στο Κάιρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκροί και τραυματίες υπάρχουν από πυρκαγιά στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάιρο.

Αυτό αναφέρουν η αστυνομική ασφάλειας της Αιγύπτου και τοπικά μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για 20 νεκρούς και 40 τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για καμμένα κορμιά δίπλα στις ράγες, ενώ επικρατεί πανικός.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και μεγάλη δύναμη της αστυνομίας.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με το Reuters προκλήθηκε όταν ένα τρένο έπεσε πάνω σε μεταλλική μπάρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε, επικαλούμενο την ιντερνετική πύλη ειδήσεων Shorouk, ότι ένα τρένο εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες όταν προσέκρουσε σε ένα άλλο τρένο ή την αποβάθρα.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Καΐρου εκκενώθηκε και ανεστάλησαν προσωρινά οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στον σταθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κόσμο
Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σύννεφα καπνού να βγαίνουν από το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο του Καΐρου

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου ότι η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα τρένο έπεσε πάνω σε διαχωριστικό στον σταθμό Ραμσής στο κέντρο του Καΐρου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είδε απανθρακωμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος. «Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Μίνα Γάλι στο Reuters. «Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη η μηχανή» του τρένου, πρόσθεσε. «Είδα τουλάχιστον εννέα απανθρακωμένα πτώματα στο έδαφος», σημείωσε.

O καπνός είναι πυκνός σε όλη την περιοχή
Επικράτησε πανικός, πολλοί νεκροί και τραυματίες
Eπικρατεί χάος

#رمسيس
#محطة_مصر
اللهم سلم pic.twitter.com/l9LEKwEh64

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ