Αποκάλυψη για το Skoda Kamiq - iefimerida.gr

Αποκάλυψη για το Skoda Kamiq

Το Skoda Kamiq
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Skoda παρουσιάζει το νέο μικρό SUV μοντέλο της. To νέο Kamiq τοποθετείται κάτω από τα Karoq & Kodiaq.

H οικογένεια των SUV της Skoda αποκτά ένα ακόμη μέλος. Το νέο Kamiq έρχεται να διεκδικήσει μερίδια στην compact-μικρή κατηγορία έχοντας στη φαρέτρα του πολλά μοναδικά στοιχεία. Στον τομέα της εμφάνισης διατηρείται σε μεγάλο βαθμό η ταυτότητα της εταιρείας. Ωστόσο οι σχεδιαστές της Skoda τοποθέτησαν για πρώτη φορά σε μοντέλο τους τα φώτα θέσης ξεχωριστά και πάνω από τα κύρια φωτιστικά σώματα, τα οποία παίζουν και τον ρόλο των φλας.
Το αμάξωμα έχει μήκος 4.241 χλστ., πλάτος 1.793 και ύψος 1.531 χλστ. και η Skoda έχει δώσει έμφαση στους παρεχόμενους χώρους (λόγω του μεγάλου μεταξονίου που φτάνει τα 2.651 χλστ.). Η φίρμα αναφέρει πως ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών ανέρχεται στα 73 χλστ. την στιγμή που το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρα, τα οποία μπορούν να αυξηθούν στα 1.395 με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Το ταμπλό προέρχεται-σε μεγάλο βαθμό- από το νέο μικρομεσαίο Scala. Στο κέντρο βρίσκεται η οθόνη αφής για το σύστημα ψυχαγωγίας-πολυμέσων από 6,5 έως και 9,2 ίντσες, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου υπάρχει και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών.
Η παλέτα των μηχανικών συνόλων ξεκινά από έναν τρικύλινδρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα 1.000 κ.εκ. που αποδίδει 95 ίππους (175 Nm ροπή) και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Ακολουθεί ο ίδιος κινητήρας με 115 ίππους, 200 Nm ροπής και εξάρι μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά DSG κιβώτιο 7 σχέσεων.

Για όσους αναζητούν καλύτερες επιδόσεις είναι διαθέσιμος ο 4κύλινδρος turbo των 1,5 λίτρων με 150 ίππους και 250 Nm ροπής και τις ίδιες επιλογές στα κιβώτια. Στην γκάμα υπάρχει και έκδοση με κινητήρα πετρελαίου με χωρητικότητα 1,6 λίτρα και 115 ίππους. Τέλος, οι επιλογές συμπληρώνονται από τον τρικύλινδρο 1.0 G-TEC που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και αποδίδει 90 ίππους & 160 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς σε όλες τις εκδόσεις. Στον τομέα της ασφάλειας το Kamiq έρχεται με στάνταρ τα συστήματα Front Assist και Lane Assist της Skoda, στα οποία περιλαμβάνονται το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης και προστασίας πεζού, ενώ προαιρετικά διατίθεται ενεργό cruise control. To τελευταίο λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 210 χλμ./ώρα και σε συνδυασμό με το DSG κιβώτιο μπορεί ακόμη και να σταματήσει και να ξεκινήσει ξανά το Kamiq. Στα συστήματα ασφάλειας περιλαμβάνονται προαιρετικά έως και εννέα αερόσακοι, το σύστημα αναγνώρισης οχημάτων Side Assist- Rear Traffic Alert και πολλά άλλα.

Αποκάλυψη για το Skoda Kamiq | iefimerida.gr 0
Αποκάλυψη για το Skoda Kamiq | iefimerida.gr 1
Αποκάλυψη για το Skoda Kamiq | iefimerida.gr 2
Αποκάλυψη για το Skoda Kamiq | iefimerida.gr 3
Αποκάλυψη για το Skoda Kamiq | iefimerida.gr 4
Αποκάλυψη για το Skoda Kamiq | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Skoda Kamiq
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ