«Δεν φταίει η Ελλάδα για την κρίση αλλά ήταν ο τέλειος ένοχος» - iefimerida.gr

«Δεν φταίει η Ελλάδα για την κρίση αλλά ήταν ο τέλειος ένοχος»

Bruegel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αδυναμίες της ευρωζώνης να διαχειριστεί την κρίση χρέους αναφέρθηκε ο διευθυντής του κορυφαίου ευρωπαϊκού think tank Bruegel, Ζαν Πιζανί, ο οποίος χαρακτήρισε τη χώρα μας ως τον «τέλειο ένοχο».

«Η Ελλάδα δεν ήταν υπεύθυνη για τις αδυναμίες της ευρωζώνης, αυτές θα έρχονταν αργά ή γρήγορα στην επιφάνεια. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι η Ιρλανδία ήταν μόνο λίγους μήνες πίσω. Θα μπορούσε να ήταν πρώτη. Και αυτό θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον γιατί η συζήτηση που θα είχε προκύψει για τη φύση της κρίσης θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Η Ελλάδα, προφανώς ήταν η χώρα που είχε κακοδιαχειριστεί τα οικονομικά της, είχε δώσει ψεύτικα νούμερα, δεν είχε σεβαστεί τους κανόνες. Ήταν ο τέλειος ένοχος. Η Ιρλανδία όμως ήταν ο καλός μαθητής, από τους καλύτερους στην τάξη. Με δημοσιονομική σταθερότητα και ανταγωνιστική οικονομία. Και ξαφνικά βάλλεται από την κρίση. Είναι μια ειρωνεία της Ιστορίας», δηλώνει στο «Κέρδος» ο Ζαν Πιζανί.

Ο ίδιος προσθέτει πως η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τον κίνδυνο χρεοκοπίας, αλλά με το κούρεμα του χρέους έγινε μία νέα αρχή. Το που θα καταλήξει εξαρτάται, όπως λέει, από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ