Κρήτη: Βομβαρδισμένο τοπίο άφησε πίσω της η «Ωκεανίς» -Διαλύθηκε δρόμος που οδηγεί στην Πρέβελη [εικόνα] - iefimerida.gr

Κρήτη: Βομβαρδισμένο τοπίο άφησε πίσω της η «Ωκεανίς» -Διαλύθηκε δρόμος που οδηγεί στην Πρέβελη [εικόνα]

Σαν βομβαρδισμένο τοπίο ο δρόμος προς την Πρέβελη/ Φωτογραφία: meteo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερο μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Κι όμως, αυτός ο δρόμος στα νότια του νομού Ρεθύμνου διαλύθηκε μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ωκεανίς».

Πρόκειται για έναν από τους δύο δρόμους που οδηγεί στη φημισμένη παραλία Πρέβελη, στο φαράγγι του Κουρταλιώτη. Και πλέον... δεν υπάρχει. Μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, η άσφαλτος έχει διαλυθεί και ο δρόμος είναι πια απροσπέλαστος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε το meteo, η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαλύθηκε ο δρόμος προς την παραλία Πρέβελη/ Φωτογραφία: meteo

Η Κρήτη μετρά τις πληγές της μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας, που κόστισε τη ζωή ενός 61χρονου, ενώ προκάλεσε τεράστιες καταστροφές. Στα Χανιά έφτασαν οι δύο γέφυρες τύπου Belley, του στρατού, που θα τοποθετηθούν στον Πλατανιά. Μεγάλα είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και υπάρχουν ζητήματα διέλευσης σε οικισμούς και χωριά, εξαιτίας των κατολισθήσεων, ενώ ζημιές υπάρχουν και στο δίκτυο ύδρευσης.

Μετά το σαρωτικό πέρασμα των κυμάτων κακοκαιρίας «Χιόνη» και «Ωκεανίς» από την Κρήτη, στα Χανιά έσπασε το ευρωπαϊκό ρεκόρ υετού (βροχή και χιόνι). Συγκεκριμένα, ο αθροιστικός υετός που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo, στο οροπέδιο Ασκύφου, από την 1η Φεβρουαρίου έως και το πρωί της Δευτέρας 25/2 έφτασε στα 1.202 χιλιοστά.

Το προηγούμενο ρεκόρ μηνιαίου υετού σε κατοικημένη περιοχή ανήκε στο Γκρεντάλεν της Νορβηγίας με 1.190 χιλιοστά, ρεκόρ που κρατούσε από το 1989.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ