Ο Μαδούρο απέλασε 6 δημοσιογράφους -Τον εκνεύρισαν οι ερωτήσεις τους, έγινε έξαλλος με ένα βίντεο - iefimerida.gr

Ο Μαδούρο απέλασε 6 δημοσιογράφους -Τον εκνεύρισαν οι ερωτήσεις τους, έγινε έξαλλος με ένα βίντεο

Δύο από τους δημοσιογράφους που απελάθηκαν από τη Βενεζουέλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξι δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Univision συνελήφθησαν και στη συνέχεια απελάθηκαν από τη Βενεζουέλα, επειδή... εκνεύρισαν τον Νικολάς Μαδούρο με τις ερωτήσεις που του έκαναν!

Ο Χόρχε Ράμος και οι συνεργάτες του κρατήθηκαν για πάνω από δύο ώρες στο προεδρικό παλάτι, επειδή ο Μαδούρο έγινε έξαλλος με τις ερωτήσεις του. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο στο οποίο είχαν καταλύσει, συνοδεία ένοπλων ανδρών των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Ράμος δήλωσε πως ρώτησε τον Μαδούρο για την έλλειψη δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, τα βασανιστήρια σε πολιτικούς κρατούμενους και την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τη χώρα του. Αυτό που τον έκανε έξαλλο όμως, όπως φαίνεται, ήταν το βίντεο που του έδειξαν, με νεαρούς Βενεζουελάνους να τρώνε από τα σκουπίδια. Σε εκείνο το σημείο, ο Μαδούρο σταμάτησε τη συνέντευξη.

«Εχουν κατασχέσει όλο τον εξοπλισμό μας. Εχουν το υλικό της συνέντευξης», δήλωσε ο Ράμος, σύμφωνα με το Reuters. «Η κυβέρνηση στο παρελθόν έχει υποδεχθεί εκατοντάδες δημοσιογράφους στο προεδρικό παλάτι, αλλά δεν υποστηρίζει φθηνά σόου που γίνονται με τη βοήθεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ», ήταν το σχόλιο του υπουργού Πληροφοριών της Βενεζουέλας, Χόρχε Ροντρίγκεζ, για την υπόθεση.

Οταν ο Ράμος ενημέρωσε το Univision ότι είχαν συλληφθεί, το ισπανόφωνο δίκτυο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τον Μαδούρο να αφήσει ελεύθερους τους δημοσιογράφους. «Η είδηση της κράτησής τους και της κατάσχεσης του εξοπλισμού τους από τους μπράβους του Μαδούρο είναι η τελευταίο υπενθύμιση ότι η ελευθερία του Τύπου ισχύει στη Βενεζουέλα μόνο για εκείνους που είναι πρόθυμοι να διαδώσουν τα ψέματα του καθεστώτος», σχολίασε στο Twitter η Κίμπερλι Μπρέιερ, υφυπουργός Εξωτερικών για το δυτικό ημισφαίριο.

Αφού αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους, οι δημοσιογράφοι αναχώρησαν για το αεροδρόμιο, συνοδεία αξιωματούχων των πρεσβειών των ΗΠΑ και του Μεξικού στο Καράκας. «Μας μεταφέρουν με θωρακισμένα οχήματά μας για τη δική μας ασφάλεια», ανέφερε ένας από τους δημοσιογράφους, που δημοσίευσε στο Twitter αρκετά βίντεο πριν από την απέλαση της ομάδας από τη Βενεζουέλα.

At this moment the @UniNoticias team expelled from Venezuela is leaving the hotel in Caracas in our way to the airport. We are being accompanied by the US and Mexico Embassy personal. They are taking us in a bullet proof vehicles for our own security. @jorgeramosnews pic.twitter.com/DsYQnNxnzy

Σε ένα από αυτά, ενώ οι δημοσιογράφοι ήταν ήδη στο αεροδρόμιο, ανέφερε πως άνδρες των υπηρεσιών πληροφοριών τους ακολουθούσαν και τους βιντεοσκοπούσαν σιωπηλά. «Θα αισθανθούμε ασφαλείς όταν επιβιβαστούμε», σημείωνε ακόμη ο Πέδρο Ουλτρέρας.

Ya pasamos inmigración en el aeropuerto de Venezuela. Elementos de inteligencia de Maduro nos siguen y nos filman discretamente. Nos sentiremos seguros cuando abordemos en 3. Nunca nos regresaron el equipo confiscado como dijeron. @UniNoticias @jorgeramosnews @DCoronell pic.twitter.com/4mYFxfU6W0

Maduro can confiscate our equipment but he can’t shut us up. Our dignity and the truth has no price and no fear. We as media members have the obligation to question those in power they like it or not. Now on our way to freedom. @UniNoticias @DCoronell pic.twitter.com/X6ixC33eDp

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα Νικόλας Μαδούρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ