Τα πιο industrial διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης -Ενα πρώην γραφείο έγινε όχι ένα, αλλά δύο υπέροχα σπίτια [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα πιο industrial διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης -Ενα πρώην γραφείο έγινε όχι ένα, αλλά δύο υπέροχα σπίτια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα Λαδάδικα, σε μια ιστορική συνοικία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται το «The Observatory apartment», που κοιτά από ψηλά την πόλη.

Πρόκειται για δύο διαμερίσματα που βρίσκονται σε ένα κτίριο γραφείων στην καρδιά της συμπρωτεύουσας και αποτελούν δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Urban Soul Project. Ο χώρος είχε στεγάσει τέσσερα ξεχωριστά γραφεία, τα οποία πλέον έχουν ενοποιηθεί και δημιούργησαν δύο ανεξάρτητα αυτοτελή διαμερίσματα.

Το μεγαλύτερο, 85 τ.μ., διαθέτει καθιστικό, τραπεζαρία με κουζίνα, υπνοδωμάτιο και τουαλέτα. Το μικρότερο, 35 τ.μ., έχει κουζίνα με καθιστικό, ένα δωμάτιο και wc.

Το διαμέρισμα των 85 τ.μ.

Το εσωτερικό αλληλεπιδρά με το αστικό περιβάλλον μέσω μεγάλων παραθύρων, που τοποθετούνται περιμετρικά.

Οι χώροι έχουν καθαρές γραμμές και υλικά σε ουδέτερα χρώματα προκειμένου να αγκαλιάζουν το αστικό τοπίο. Η θέα είναι βασικό στοιχείο γι’ αυτό ακόμη και τα διαχωριστικά στοιχεία είναι διάτρητα για να επιτρέπουν την θέαση μέσα από τον χώρο και ο φωτισμός είναι κρυμμένος στο ταβάνι, δημιουργώντας έτσι μια ομοιόμορφη και ήρεμη ατμόσφαιρα.

Η παλέτα υλικών και χρωμάτων περιλαμβάνει ξύλο, μέταλλο, μωσαϊκό, μάρμαρο και συνθετικό γρανίτη σε αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου, ενώ η κουζίνα έχει στοιχεία σε πράσινο χρώμα.

Η κουζίνα
Η κουζίνα του μεγαλύτερου διαμερίσματος
Εικόνα από το διαμέρισμα των 85 τ.μ.
Η διάτρητη βιβλιοθήκη δεν κρύβει τα Λαδάδικα
Εικόνα από το μεγαλύτερο διαμέρισμα
Τα μεγάλα παράθυρα είναι το σημείο αναφοράς
Ανεμπόδιστη θέα και από την κρεβατοκάμαρα
Η κρεβατοκάμαρα του μεγαλύτερου διαμερίσματος
Εικόνα από το μικρότερο διαμέρισμα των 35 τ.μ.
Η κουζίνα στο μικρότερο διαμέρισμα
Πάτωμα από μωσαικό
Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί στην κουζίνα

Φωτογραφίες: Urban Soul Project

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ