BMW: 2.000 διασφαλισμένες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο Dingolfing - iefimerida.gr

BMW: 2.000 διασφαλισμένες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο Dingolfing

BMW: 2.000 διασφαλισμένες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο Dingolfing
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όραμα της μελλοντικής μετακίνησης γίνεται πραγματικότητα σε μεγάλο βαθμό στο Dingolfing.

Η νέα διευθύντρια του εργοστασίου του BMW Group που βρίσκεται στην Κάτω Βαυαρία, Ilka Horstmeier, είναι απόλυτα πεπεισμένη γι’ αυτό: «Θέλουμε, και θα το καταφέρουμε να είμαστε νικητές στην τεχνολογική μεταμόρφωση της βιομηχανίας μας. Και θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε σε τομείς του μέλλοντος όπως η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση». Στο πλαίσιο αυτό, η διευθύντρια του εργοστασίου ανακοίνωσε τη σταδιακή αύξηση της απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού στο Dingolfing στην παραγωγή εξαρτημάτων τεχνολογίας e-drive, με το συνολικό αριθμό των νέων θέσεων εργασίας να φτάνει τις 2.000 τα επόμενα χρόνια.

Η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία είναι βέβαια προς όφελος της πόλης του Dingolfing, είναι αξιοσημείωτη, ιδιαίτερα στη Μονάδα παραγωγής οχημάτων. Το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων διπλασιάστηκε μέσα στο 2018 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά φτάνοντας το 9% περίπου της συνολικής παραγωγής. Σχεδόν 30.000 plug-in υβριδικά μοντέλα BMW Σειράς 5 και Σειράς 7 βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Dingolfing, όπου μέσα στο 2018 κατασκευάστηκαν συνολικά 330.000 οχήματα, ανάμεσα στα οποία και οι coupe και cabrio εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 8. Με τέτοια αποτελέσματα το Dingolfing ήταν για άλλη μια χρονιά το πρώτο σε παραγωγή αυτοκινήτων εργοστάσιο του BMW Group στην Ευρώπη.

Τα επόμενα χρόνια, το BMW iNEXT, το οποίο προγραμματίζεται για παραγωγή στο Dingolfing από το 2021, θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στο δρόμο προς την αυτοκίνηση του μέλλοντος. Εκτεταμένες επενδύσεις έχουν γίνει στη μονάδα παραγωγής ώστε να είναι έτοιμη για την παραγωγή των νέων μοντέλων. Σύμφωνα με την Ilka Horstmeier, «το BMW iNEXT συνδυάζει όλες τις τεχνολογίες – κλειδιά της αυτοκίνησης, είναι αμιγώς ηλεκτρικό, πλήρως συνδεδεμένο και ιδιαίτερα αυτοματοποιημένο. Είναι η τεχνολογική ναυαρχίδα του μέλλοντος ολόκληρου του BMW Group. Είμαστε δε περήφανοι που αυτό το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα κατασκευάζεται εδώ, στο εργοστάσιό μας».

Το BMW iNEXT ανοίγει το δρόμο σε νέες καινοτομίες: από το 2021 θα είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό BMW που θα κατασκευαστεί στο Dingolfing, στο οποίο θα συναρμολογείται με τρόπο ευέλικτο και αποτελεσματικό στην ίδια ακριβώς γραμμή παραγωγής με υβριδικά μοντέλα και αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με την Horstmeier, το νέο μοντέλο θα δώσει τη δυνατότητα στο εργοστάσιο να παίξει πρωτοποριακό ρόλο σε έναν τομέα που έρχεται από το μέλλον: την αυτόνομη οδήγηση.

Η Ilka Horstmeier διευθύνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο του BMW Group στην Ευρώπη από το Νοέμβριο του 2018. Μιλώντας για τον τομέα αρμοδιότητάς της, δήλωσε: «Η βιομηχανία μας βρίσκεται σε μία συναρπαστική περίοδο και το εργοστάσιο του Dingolfing είναι σίγουρα το πιο συναρπαστικό μέρος που μπορείς να βρίσκεσαι σήμερα. Εδώ ακριβώς η στρατηγική της εταιρίας γίνεται πραγματικότητα».

Το εργοστάσιο του Dingolfing βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αναφορικά με πολλές μελλοντικές εξελίξεις στη μηχανολογία αυτοκινήτου, αποτελώντας και κέντρο αριστείας του BMW Group (center of excellence) στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Και ο ρόλος αυτός θα διευρυνθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Μακροπρόθεσμα, οι θέσεις εργασίας στον πολλά υποσχόμενο αυτό τομέα θα αυξηθούν από 600, που είναι σήμερα, σε 2.000, σύμφωνα με τη Horstmeier. Το Dingolfing προμηθεύει ήδη τα εργοστάσια του BMW Group σε όλο τον κόσμο με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Από το 2020, η πέμπτη γενιά ηλεκτρικών κινητήριων μονάδων θα προέρχται από τη συγκεκριμένη γραμμή, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του όγκου παραγωγής.

Για την Ilka Horstmeier, ο νέος της ρόλος στο Dingolfing είναι σαν να επιστρέφει στο σπίτι της. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, η νέα διευθύντρια ήταν υπεύθυνη σχεδιασμού, προγραμματισμού και ελέγχου της γραμμής παραγωγής στις εγκαταστάσεις αυτές. Όπως τότε έτσι και τώρα, η Ilka έχει εντυπωσιαστεί από τις ικανότητες του προσωπικού του Dingolfing, το πνεύμα συνεργασίας και με την εξαιρετική λειτουργία του εργοστασίου, στοιχεία που του έχουν χαρίσει πολυάριθμες διακρίσεις, όπως το J.D. Power Gold Award 2018 ως το καλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ευρώπη σε επίπεδο ποιότητας.

Όλα τα παραπάνω είναι γερά θεμέλια πάνω στα οποία η νέα διευθύντρια του εργοστασίου με τους 18.000 εργαζόμενους μπορεί να το οδηγήσει στο μέλλον αλλά και να ενισχύσει το ρόλο του ως κορυφαίας μονάδας παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων BMW. Σύμφωνα με την Horstmeier: «Με την έναρξη παραγωγής των νέων BMW Σειράς 7 το Μάρτιο και με τις νέες εκδόσεις της BMW Σειράς 8, το εργοστάσιό μας στο Dingolfing συμβάλλει σημαντικά στην επέλαση των μοντέλων BMW στην πολυτελή κατηγορία, καθώς και στην κερδοφορία του ομίλου μας φέτος».

Σχετικά με τη σημερινή κατάσταση του BMW Group και του εργοστασίου του Dingolfing, η Horstmeier σχολιάζει: «Παρότι το γενικότερο κλίμα δεν ήταν πάντα ευνοϊκό, καταφέραμε να μετατρέψουμε το 2018 σε μία επιτυχημένη επιχειρηματικά χρονιά επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων για το BMW Group. Με παραγωγή 330.000 αυτοκινήτων, το εργοστάσιο του Dingolfing συνέβαλε σημαντικά για άλλη μία φορά σε αυτό το αποτέλεσμα».

Η σημερινή κατάσταση της αγοράς απαιτεί περισσότερο από ποτέ γρήγορες αποφάσεις και ευελιξία. «Χάρη στις έξυπνες συμφωνίες με το σωματείο εργαζομένων, εδώ στο εργοστάσιο του Dingolfing είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και διαθέτουμε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε», εξηγεί η Horstmeier.

Το 2019, πέραν της διαχείρισης και της έναρξης παραγωγής των μοντέλων BMW Σειράς 7 και Σειράς 8, σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα ανανέωσης και διαμόρφωσης του μέλλοντος σύμφωνα με τη νέα διευθύντρια του εργοστασίου: «Σήμερα βλέπουμε τα οφέλη των αποφάσεων που πάρθηκαν πριν από πέντε και πλέον χρόνια. Τώρα είναι στο χέρι μας να κάνουμε δύο πράγματα κι εμείς: να διαχειριστούμε στην εντέλεια τις καθημερινές μας υποχρεώσεις ενώ παράλληλα να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον. Είναι μία αποστολή που έχω αναλάβει να φέρω σε πέρας με όλη την ομάδα στο Dingolfing».

Το Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing

Το Εργοστάσιο του Dingolfing είναι ένα από τα 30 παγκόσμια σημεία παραγωγής του BMW Group. Στο Εργοστάσιο 2.4, καθημερινά, περνούν από τη γραμμή συναρμολόγησης περίπου 1.500 αυτοκίνητα BMW Σειράς 3, 4, 5, 6, 7 και 8. Συνολικά, το εργοστάσιο κατασκεύασε περίπου 330.000 αυτοκίνητα το 2018. Σήμερα, 18.000 άτομα και 800 μαθητευόμενοι εργάζονται στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του BMW Group στο Dingolfing.

Εκτός από την παραγωγή αυτοκινήτων, το Εργοστάσιο του Dingolfing φιλοξενεί επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής εξαρτημάτων, όπως πρεσαριστά τμήματα, καθίσματα και εξαρτήματα πλαισίου και συστήματος κίνησης. Λόγω της τεχνογνωσίας του στη χρήση αλουμινίου στην κατασκευή οχημάτων και της μακρόχρονης εμπειρίας του στην παραγωγή εναλλακτικών συστημάτων κίνησης, το εργοστάσιο του Dingolfing προμηθεύει επιπλέον σημαντικά εξαρτήματα για μοντέλα BMW i – όπως μπαταρία υψηλής τάσης και συστήματα μετάδοσης ηλεκτροκίνησης – στο εργοστάσιο της Λειψίας. Επιπλέον, στο Dingolfing παράγονται μπαταρίες υψηλής τάσης και ηλεκτροκινητήρες για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group.

Τα αμαξώματα όλων των μοντέλων Rolls-Royce κατασκευάζονται επίσης εκεί. Το Dynamics Centre, ένα μεγάλο κέντρο αποθήκευσης και μεταφόρτωσης, παρέχει στο παγκόσμιο δίκτυο εμπόρων BMW και MINI γνήσια ανταλλακτικά και εξοπλισμό

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ