Οταν μπλέκεται η πολιτική στη Eurovision: Οι Ουκρανοί «κόβουν» την τραγουδίστριά τους, λόγω Ρωσίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν μπλέκεται η πολιτική στη Eurovision: Οι Ουκρανοί «κόβουν» την τραγουδίστριά τους, λόγω Ρωσίας [βίντεο]

Η τραγουδίστρια Maruv/ Φωτογραφία: AP- Vladimir Donsov
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους περισσότερους, η Eurovision είναι απλά ένα... πάρτι. Στην Ουκρανία όμως, βρήκαν τον τρόπο να την μπλέξουν με την πολιτική. Γιατί δεν πρόλαβαν να διαλέξουν τραγουδίστρια και την «κόβουν» λόγω Ρωσίας.

Η Maruv κέρδισε τον διαγωνισμό επιλογής του εκπροσώπου της Ουκρανίας στη Eurovision, μόλις το περασμένο Σάββατο. Το τραγούδι της «Siren Song» συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στην ψηφοφορία του κοινού. Ομως, ήδη η κρατική τηλεόραση στο Κίεβο ψάχνει τον αντικαταστάτη της, επειδή η 27χρονη ήθελε να πάει για συναυλίες στη Ρωσία.

Αυτά τα σχέδιά της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση Ουκρανών πολιτικών, που δήλωσαν ότι δεν θα πρέπει να της επιτραπεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision, στο Ισραήλ. Ακόμη και το υπουργείο Πολιτισμού πήρε θέση, αναφέροντας ότι «μόνο πατριώτες που έχουν επίγνωση της ευθύνης τους θα πρέπει να επιτρέπεται να τραγουδούν για την Ουκρανία στη Eurovision, τη στιγμή που χιλιάδες ήρωες πεθαίνουν για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Από την πλευρά της η Αννα Κόρσουν, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Maruv, κατηγόρησε την κρατική τηλεόραση ότι προσπάθησε να την κάνει προπαγανδίστρια της κυβέρνησης, θέλοντας να της επιβάλει συμβόλαιο το οποίο θα της απαγόρευε να κάνει περιοδεία στη Ρωσία. «Είμαι πολίτης της Ουκρανίας, πληρώνω φόρους και αγαπώ ειλικρινά την Ουκρανία. Ομως, δεν είμαι έτοιμη να βρω σλόγκαν και να μετατρέψω τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό σε μια ενέργεια προώθησης των πολιτικών μας. Είμαι μουσικός, όχι μαριονέτα στην πολιτική αρένα», έγραψε η 27χρονη στο Facebook.

Επειτα από όλα αυτά, η κρατική τηλεόραση ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη της Maruv για τη Eurovision, επειδή η τραγουδίστρια αρνήθηκε να υπογράψει το συμβόλαιο. Κατηγόρησε μάλιστα την 27χρονη ότι πολιτικοποιεί τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Το τραγούδι για το οποίο επέλεξαν- αρχικά- την Maruv για τον διαγωνισμό της Eurovision

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurovision Eurovision 2019 ΟΥΚΡΑΝΙΑ Maruv
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ