Βενεζουέλα: Θέμα χρόνου η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, λέει η Ρωσία - iefimerida.gr

Βενεζουέλα: Θέμα χρόνου η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, λέει η Ρωσία

Στιγμιότυπο από άσκηση Αμερικανών πεζοναυτών / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καταιγιστικούς ρυθμούς προχωρούν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, καθώς σύμφωνα με επίσημες ρωσικές πηγές, οι ΗΠΑ μετακινούν στρατεύματα τόσο στο Πουέρτο Ρίκο όσο και στην Κολομβία.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, επιβεβαίωσε τις κινήσεις των αμερικανικών στρατευμάτων -μεταξύ αυτών και ειδικών δυνάμεων- σημειώνοντας ότι αποτελούν ένδειξη πως το αμερικανικό πεντάγωνο ετοιμάζεται να ρίξει τον Νικολάς Μαδούρο.

«Δείχνοντας σαρκασμό και άγνοια απέναντι στους πολίτες της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν μια στρατιωτική εισβολή σε ένα ανεξάρτητο κράτος» είπε συγκεκριμένα ο Πατρούσεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Η μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων ειδικών αποστολών στην περιοχή του Πουέρτο Ρίκο, η εγκατάσταση αμερικανικών ένοπλων μονάδων στην Κολομβία, όπως και άλλα στοιχεία, αποτελούν καθαρή ένδειξη ότι το (σ.σ. αμερικανικό) Πεντάγωνο ενισχύει την παρουσία του στην περιοχή» συμπλήρωσε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και προσέθεσε:

«Στόχος τους είναι να εμπλακούν (σ.σ. οι στρατιωτικές δυνάμεις) σε μια επιχείρηση απομάκρυνσης του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο από την εξουσία».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση τη Δευτέρα τάχθηκε κατά του σεναρίου της στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα, προκρίνοντας τη διπλωματική οδό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ