Η εντυπωσιακή διάσωση Ελληνα καπετάνιου σε πλοίο που «έζωναν» κύματα 12 μέτρων [βίντεο] - iefimerida.gr

Η εντυπωσιακή διάσωση Ελληνα καπετάνιου σε πλοίο που «έζωναν» κύματα 12 μέτρων [βίντεο]

Η στιγμή της προσέγγισης του τάνκερ / Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, για τη αεροδιακομιδή ενός Ελληνα καπετάνιου στο νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε από την πορτογαλική Πολεμική Αεροπορία στις Αζόρες -το δυτικότερο άκρο της Ευρώπης, σε απόσταση 1.500 χιλιόμετρων από τις ακτές της Πορτογαλίας.

Ο 47χρονος Ελληνας καπετάνιος του τάνκερ Minerva Gloria παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας και κρίθηκε ότι θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Το Minerva Gloria, μήκους 250 μέτρων, εκείνες τις ώρες έπλεε σε απόσταση 440 χιλιομέτρων της νήσου Τερσέιρα, των Αζορών.

Οπως ανακοίνωσε η πορτογαλική Πολεμική Αεροπορία, η προσέγγιση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 137 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ κύματα ύψους 12 μέτρων «έγδερναν» το τάνκερ.

Τελικά, με σειρά «λεπτών» ελιγμών, ένα ελικόπτερο τύπου EH-101 Merlin κατάφερε να πλησιάσει το κατάστρωμα και να απομακρύνει τον Ελληνα ναυτικό.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο Divino Espírito Santo στην πόλη Πόντα Ντελγκάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ