Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...

Πού να πάτε και τί να δείτε απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα και μοναδικό live θα δώσουν οι Human Touch, απόψε, στην Αυλαία, οπότε όσοι πιστοί... Επίσης, σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηνών οργανώνεται ημερίδα με θέμα «Τραύμα και Κρίση», ενώ στο Θέατρο Αττις, οργανώνεται βραδιά νέων ποιητών. Αναλυτικά:

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Οι Human Touch για ένα live στην Αυλαία

Η μουσική σκηνή Αυλαία παρουσιάζει τους Human Touch για μία μοναδική συναυλία σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου 2012. Οι Human Touch έχουν δημιουργήσει το δικό τους μουσικό υβρίδιο. Κατά τη μουσική πορεία τους έχουν συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της jazz και της soul και έχουν λάβει μέρος σε πολυάριθμα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Η μοναδική τους μουσική προσέγγιση αντικατοπτρίζει την απεριόριστη παλέτα των ρυθμών, των ήχων και των συναισθημάτων τους. Η μουσική τους βρίσκει απόλυτη έκφραση στην αυτοσχεδιαστική ελευθερία των ζωντανών εμφανίσεων και έτσι, κάθε συναυλία τους είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Οι Human Touch είναι οι: David Lynch (σαξόφωνα, φλάουτα, σφυρίχτρες, φωνή, κρουστά), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, πλήκτρα, τύμπανα, κρουστά, κιθάρα, melodica). Στη Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός, Στάση Μετρό Κεραμεικός, Τηλ. 2103474074, www.avlea.gr, Τιμές εισιτηρίων 10 Euro

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

  • Τραύμα και κρίση

Στην ημερίδα που οργανώνει η Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας «Επιστήμη και Κοινωνία» καταθέτουν εισηγήσεις με επίκαιρες προεκτάσεις οι Γ. Βαρτζόπουλος (ψυχίατρος), 'Αν. Χριστοδούλου (αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) και Ν. Δεμερτζής (καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών). Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Τηλ.: 2103621601, 7-9 μ.μ.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

  • Βραδιές νέων ποιητών στο Θέατρο 'Αττις

Οι Ζ. Αϊναλής και Μ. Παπαντωνόπουλος παρουσιάζουν τη δουλειά τους και συνομιλούν με το κοινό επιδιώκοντας να απαντήσουν στο παλιό ερώτημα «Τι χρειάζονται οι ποιητές σε έναν μικρόψυχο καιρό;» Επιμέλεια: Θ. Τσαλαπάτης. Στο Θέατρο 'Αττις, Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο, Τηλ.: 2105626260. Είσοδος ελεύθερη.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Jacques Martial: «Το πάρκο της Βιλλέτ, μια αστική και ανθρώπινη εμπειρία στον 21ο αιώνα»

Σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Ο Jacques Martial, Πρόεδρος του Parc de la Villette του Παρισιού. Χώρος πολιτισμού αλλά και αναψυχής, ένα μοναδικό, χωρίς προηγούμενο πάρκο - πρότυπο χωροταξικής οργάνωσης και αρχιτεκτονικής. Για το Πάρκο της Βιλλέτ (σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα του Μουσείου της Ακρόπολης Bernard Tschumi) θα μας μιλήσει ο Jacques Martial, Πρόεδρος του Πάρκου από το 2006. Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ

  • Η απεικόνιση του φανταστικού και τρομακτικού και η έννοια του καλού στη Βυζαντινή Τέχνη

Διάλεξη της Έλ. Παπασταύρου, δρος Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Φανταστικά και απόκοσμα» των Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Στο Βασ. Σοφίας 22, Κολωνάκι, Τηλ.: 2132139500-1,Είσοδος ελεύθερη.

  • Ενα λουτρό της ύστερης αρχαιότητας στα νοτιοανατολικά του βράχου της Ακροπόλεως

Οι παρουσιάσεις της δραστηριότητας της Γ΄ Εφορείας Προΐστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συνεχίζονται με μια διάλεξη της αρχαιολόγου Χ. Χαραμή. Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι

Τηλ.: 210-7228321-3. Είσοδος ελεύθερη.

  • Ο Χαρίλαος Τρικούπης, η προσπάθεια αστικού εκσυγχρονισμού και ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος

Οι διαλέξεις του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης για τη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας κατά το 19ο αιώνα συνεχίζονται με εισήγηση του αντιπρύτανη και καθηγητή του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Ευ. Πρόντζα. Στο Ωδείο Αργυρούπολης, Κύπρου 97 (1ος όροφος).Είσοδος ελεύθερη.Τηλ.: 210-7228321-3. Είσοδος ελεύθερη

  • Ένας νέος νεκρικός πίνακας από τον Κεραμεικό

Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων της δραστηριότητας της Γ΄ Εφορείας Προΐστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ο αρχαιολόγος Λ. Μπουρνιάς μας συστήνει ένα καινούργιο εύρημα που σχετίζεται με τα ταφικά έθιμα της κλασικής αρχαιότητας.Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, Τηλ.: 210-7228321-3. Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ