Σόου-διαμαρτυρία της Βίβιεν Γουέστγουντ -Μοντέλα με βαμμένα πρόσωπα και πλακάτ [βίντεο] - iefimerida.gr

Σόου-διαμαρτυρία της Βίβιεν Γουέστγουντ -Μοντέλα με βαμμένα πρόσωπα και πλακάτ [βίντεο]

Το σόου της Βιβιαν Γουέστγουντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μια διετία ψηφιακών show, η Βίβιεν Γουέστγουντ επέστρεψε στην πασαρέλα με μοντέλα να βαδίζουν στο χαλί φορώντας ποδιές και «γιλέκα» πάνω στα οποία ήταν γραμμένα σλόγκαν για την αλλαγή του κλίματος και κατά του καταναλωτισμού.

Το show, στην εκκλησία στη St John Smith Square, κοντά στην έδρα της βρετανικής κυβέρνησης- έγινε την ίδια στιγμή που η περιβαλλοντική ακτιβιστική οργάνωση Extinction Rebellion διοργάνωνε διαμαρτυρίες σε πολλούς χώρους όπου γίνονταν εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, για να υπογραμμίσει τη σπάταλη φύση της βιομηχανίας μόδας.

Μοντέλα όλων των ηλικιών είχαν βαμμένα πρόσωπα ή φορούσαν μπλουζάκια με διάφορα αντικαπιταλιστικά μηνύματα



Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΕΠ το Homo Loquax της Γουέστγουντ, τα μοντέλα φορούσαν μπλουζάκια με διάφορα αντικαπιταλιστικά μηνύματα.

Μοντέλο φορούσε ένα «γιλέκο», μπρος-πίσω, με το τραπουλόχαρτο μπαλαντέρ (το γνωστό μας joker) με τα σλόγκαν «οι πολιτικοί είναι εγκληματικοί» και «οι τραπεζίτες είναι σατανικοί»

Ένα μοντέλο φορούσε ένα T-shirt, σταμπωτό με τη φωτογραφία της σχεδιάστριας μόδας να κρατά ένα μήνυμα το οποίο έλεγε «Πουλήσαμε την ψυχή μας στην κατανάλωση. Ο Τύπος μας λέει αυτά που θέλουμε ν' ακούμε. Στο διάολο».

Ένα άλλο, πάνω από ένα μπλε μπλουζάκι, φορούσε ένα «γιλέκο», μπρος-πίσω, με το τραπουλόχαρτο μπαλαντέρ (το γνωστό μας joker) με τα σλόγκαν «οι πολιτικοί είναι εγκληματικοί» και «οι τραπεζίτες είναι σατανικοί».

Η ακτιβίστρια Ρόουζ Μακγκόουαν φόρεσε χάρτινο καπέλο με μηνύματα


Τα μοντέλα, η ακτιβίστρια Ρόουζ Μακγκόουαν (φορώντας χάρτινο καπέλο με τη λέξη «Άγγελος» γραμμένη στο γείσο) και ο εκτελεστικός διευθυντής της Greenpeace, ο Τζον Σάουβεν, έπιαναν κουβεντούλα καθώς βάδιζαν στην πασαρέλα.

«Είναι καιρός ν' ανακατέψουμε την τράπουλα και να μοιράσουμε καινούργιο φύλλο στον ίδιο τον πλανήτη και στα επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν πάνω στη Γη» είπε ο Σάουβεν. Πολλά από τα μοντέλα κρατούσαν μικρόφωνα και κοντοστέκονταν για να κάνουν μικρές ομιλίες για την απειλή που αποτελεί η αλλαγή του κλίματος, ο καταναλωτισμός και το Brexit.

Μοντέλα έκαναν καθιστική διαμαρτυρία



Βάδισαν στην πασαρέλα μοντέλα όλων των ηλικιών, και ορισμένα σταμάτησαν για να ξαπλώσουν στο χαλί. Και η Γουέστγουντ διάλεξε να θολώσει τα όρια μεταξύ των δύο φύλων, εμφανίζοντας ανδρικά μοντέλα με φορέματα και τζιν μίνι φούστα.

Δείτε στιγμές από το σόου για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2019-2020

Δύο χρόνια «απουσίαζε» από τον κόσμο των τρισδιάστατων show μόδας, η Βίβιεν Γουέστγουντ. Επέστρεψε με ένα show-διαμαρτυρία, που έκανε αίσθηση.

Κατά της κλιματικής αλλαγής
Η  Βίβιεν Γουέστγουντ επέστρεψε στις πασαρέλες
Σόου-διαμαρτυρία της Βίβιεν Γουέστγουντ -Μοντέλα με βαμμένα πρόσωπα και πλακάτ [βίντεο] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ