Την Τετάρτη η συνάντηση του Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ - iefimerida.gr

Την Τετάρτη η συνάντηση του Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ

Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει μια πρώτη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν το απόγευμα της Τετάρτης στο Βιετνάμ, την οποία θα ακολουθήσει ένα επίσημο δείπνο των αρχηγών κρατών μαζί με τους συμβούλους τους.

Ο Τραμπ αναμένεται να αφιχθεί στο Βιετνάμ σήμερα Τρίτη το βράδυ (τοπική ώρα). Αύριο το πρωί, θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ, πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας το απόγευμα. Οι συναντήσεις και οι συνομιλίες των Τραμπ και Κιμ θα επαναληφθούν μεθαύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

O Πομπέο αφίχθη στο Βιετνάμ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αφίχθη στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, ενόψει της συνόδου κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε δημοσιογράφος που συνοδεύει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Πομπέο, ήδη από την εποχή που ήταν διευθυντής της CIA, υπήρξε ο βασικός απεσταλμένος και διαπραγματευτής του Τραμπ στις επαφές με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, που επεδείκνυε έντονο απομονωτισμό ως πρότινος. Έχει ταξιδέψει επανειλημμένα στην Πιονγκγιάνγκ κι έχει διαπραγματευθεί τα βήματα στη διαδικασία για τον τερματισμό των προγραμμάτων της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ