Ο τραγικός πατέρας του εύζωνα συγκλονίζει -Πώς έμαθε τον θάνατο του γιου του [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο τραγικός πατέρας του εύζωνα συγκλονίζει -Πώς έμαθε τον θάνατο του γιου του [βίντεο]

Ο εύζωνας που «έφυγε» ξαφνικά / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο το πανελλήνιο, ο αιφνίδιος θάνατος του 24χρονου Εύζωνα, Σπύρου Θωμά, ο οποίος έχασε τη ζωή του την περασμένη Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου.

Ο πατέρας του, Χρήστος, παρήλασε χθες, στο πλευρό των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Σήμερα μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου» και συγκλόνισε περιγράφοντας τη στιγμή που έμαθε για τον θάνατο του γιου του.

«Την Πέμπτη στις 11 (σ.σ. το βράδυ) έλαβα ένα τηλέφωνο από το Λοχαγό του γιου μου. Αμέσως ο νους μου πήγε στις κομπίνες με τα τηλέφωνα και ήμουν ψυχρός. Μου είπε πως ο γιος μου έπεσε από το κρεβάτι και πάει στο 401. Είπα στη γυναίκα μου πως πάω Αθήνα. Μετά με ξαναπήραν και μου είπαν πως του κάνουν ανανήψεις.

Λέω “ακόμη δεν έχει επανέλθει;” Φτάσαμε στην Αθήνα στο 401. Όταν είδα τον κόσμο να περιμένει από έξω, κατάλαβα. Κατέβηκα και είπα “γιατί αυτή η υποδοχή αφού δεν μας ξέρετε;” Πέρασα μέσα και είδα τον γιο μου στο κρεβάτι επάνω… Έπεσα πάνω στο στήθος του, τον φίλαγα και παρακαλούσα να ακούσω την καρδιά του να χτυπήσει. Να ακούσω έναν ήχο. Μάταια όμως», είπε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Θωμάς.

Μιλώντας για τον γιο του, είπε πως είναι το παιδί που επιθυμεί κάθε οικογένεια. Όπως είπε, προγραμμάτισε να πάει τώρα φαντάρος για να φύγει το Σεπτέμβριο για την Αγγλία, για να κάνει μεταπτυχιακό, ενώ με λυγμούς, ανέφερε πως ο Σπύρος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει όλα αυτά που είχε σχεδιάσει.

Σύμφωνα με τον πατέρα του άτυχου 24χρονου, η απόφαση να υπηρετήσει στην Προεδρική Φρουρά ήταν καθαρά δική του επιλογή και επιθυμία. Αν και το να υπηρετείς στην Προεδρική Φρουρά είναι κάτι πολύ δύσκολο, ο ίδιος δεν παραπονέθηκε ποτέ. Δεν το έκανε για αναγνώριση, αλλά επειδή το ήθελε.

Στις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φαίνεται η αφοσίωσή του τόσο προς την πατρίδα όσο και προς την Προεδρική Φρουρά.

Κάθε Κυριακή οι γονείς του πήγαιναν στην Αθήνα για να τον δουν να κάνει σκοπιά. Με δάκρυα στα μάτια, ο πατέρας του, λέει πως ήθελε να τον βλέπει για να τον καμαρώνει και να υπερηφανεύεται γι΄ αυτόν.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Φεβρουαρίου, ο άτυχος Εύζωνας είχε κάνει δύο ώρες υπηρεσία στον Άγνωστο Στρατιώτη. Το διάστημα 13:00-14:00 και αργότερα, στις 19:00-20:00.

Από τις 20:00 που τελείωσε την υπηρεσία του μέχρι τις 22:00 ο άτυχος νέος βρισκόταν στον θάλαμό του και ξεκουραζόταν.

Περίπου στις 22:15 τον ειδοποίησαν να βγει για το βραδινό προσκλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 22:30 και την ώρα εκείνη δυστυχώς κατέρρευσε.

Η κηδεία του έγινε σε κλίμα οδύνης. Με δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτησαν οι συγγενείς και οι φίλοι, καθώς οι στρατιώτες της Προεδρικής Φρουράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ