Hyundai: Ετοιμάζει νέο μικρό crossover - iefimerida.gr

Hyundai: Ετοιμάζει νέο μικρό crossover

Κώστας Φούζας

Οι Κορεάτες σχεδιάζουν να παρουσιάσουν άμεσα ένα νέο compact crossover το οποίo θα τοποθετηθεί κάτω από το άρτι αφιχθέν Hyundai Kona.

Tην πιο δημιουργική του περίοδο διανύει ο όμιλος Hyundai-Kia, καθώς μέσα στο 2019 έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει 13 νέα μοντέλα. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, μέσα σε αυτά θα ενταχθεί ένα compact crossover με μικρότερες διαστάσεις από το εικονιζόμενο Kona. Στόχος της Hyundai είναι να το λανσάρει σε Ευρώπη και Αμερική ώστε να προσεγγίσει ένα πιο νεανικό κοινό. Άλλωστε, η πρόθεση της Jeep να κατασκευάσει ένα τέτοιο μοντέλο με βάση το Fiat Panda είναι κάτι θα αυξήσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία και ειδικά στην αμερικάνικη αγορά που τα μεγέθη είναι πολύ διαφορετικά.

“Είναι μικρότερο και διαφέρει από το Kona”, δήλωσε ο SangYup Lee, επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδιασμού της Hyundai στο Namyang της Νότιας Κορέας. “Το Kona διαθέτει τολμηρό προφίλ, εικονικό χαρακτήρα, αλλά αυτό είναι σχεδόν κουραστικό για την πλειοψηφία”, συμπλήρωσε σχολιάζοντας τις πληροφορίες.
Σε τεχνικό επίπεδο το μοντέλο παραγωγής θα στηριχθεί-κατά πάσα πιθανότητα- στην πλατφόρμα των i10 & Picanto. Η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς και η γκάμα των μηχανικών του συνόλων θα ξεκινά με τον 1.000άρη 3κύλινδρο τούρμπο του ομίλου με 100 & 120 ίππους.

Hyundai: Ετοιμάζει νέο μικρό crossover | iefimerida.gr 0
Hyundai: Ετοιμάζει νέο μικρό crossover | iefimerida.gr 1
Hyundai: Ετοιμάζει νέο μικρό crossover | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Hyundai Crossover
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ