Οσκαρ 2019: Βραβείο για τον ορειβάτη που ανέβηκε χωρίς σχοινί στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου [βίντεο] - iefimerida.gr

Οσκαρ 2019: Βραβείο για τον ορειβάτη που ανέβηκε χωρίς σχοινί στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου [βίντεο]

«Free Solo» φωτογραφίες: National Geographic
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορία του Αλεξ Χόνολντ, η συναρπαστική απόπειρά του να αναρριχηθεί στο μεγαλύτερο κάθετο βράχο στον κόσμο, το Ελ Καπιτάν, συγκεκριμένα συγκίνησε τα Οσκαρ 2019.

Το Οσκαρ Ντοκιμαντέρ 2019 πήγε στη συναρπαστική απόπειρα του αναρριχητή Αλεξ Χόνολντ να ανέβει, χωρίς σχοινιά, στον μεγαλύτερο κάθετο βράχο του κόσμου, το Ελ Καπιτάν.

Τελικά η ταινία «Free Solo» που πραγματεύεται την ιστορία ενός τολμηρού ελεύθερου ορειβάτη έπεισε την Ακαδημία Κινηματογράφου να δώσει το βραβείο στον Τζίμι Τσιν και την Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρχέλι.

Στόχευσε το ακατόρθωτο και έγινε ο πρώτος στην ιστορία που κατέκτησε τον εμβληματικό γρανιτένιο βράχο του El Capitan, ύψους 915 μέτρων στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια και όλα αυτά, χωρίς σχοινί, ιμάντες ή εξοπλισμό ασφαλείας. Προκαλώντας τα ανθρώπινα όρια και αναλαμβάνοντας το κόστος του διλήμματος "τελειότητα ή θάνατος", ο Χόνολντ, είχε μαζί του σε αυτή την προσπάθεια, τη βραβευμένη δημιουργό Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρχέλι στο ρόλο του σκηνοθέτη και τον φωτογράφο και παγκόσμιας κλάσης αναρριχητή, Τζίμι Ντιλ.

Το Οσκαρ Ντοκιμαντέρ 2019 πήγε στη συναρπαστική απόπειρα του αναρριχητή Αλεξ Χόνολντ να ανέβει, χωρίς σχοινιά, στον μεγαλύτερο κάθετο βράχο του κόσμου, το Ελ Καπιτάν

Το «Free Solo», αποτελεί μια επική, παράτολμη και άκρως επικίνδυνη διαδρομή με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση της κορυφής.

Ο πρώτος στην ιστορία ορειβάτης που κατέκτησε τον εμβληματικό γρανιτένιο βράχο του El Capitan, ύψους 915 μέτρων

Ο ίδιος ήταν έτοιμος να ρισκάρει τα πάντα: την σχέση του, την καριέρα του, ακόμη και τη ζωή του. Όλα αυτά που μπορούσε να χάσει με μία και μόνο λάθος κίνηση, κρύβονταν στη δύναμη της λαβής του για να κατακτήσει το όνειρό του. Ετοιμαστείτε για το πιο συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που θα σας μεταφέρει με κομμένη την ανάσα στη διαδρομή της κατάκτησης και επίτευξης του πιο επικίνδυνου στόχου.

Μία γεύση από το οσκαρικό ντοκιμαντέρ:

Η πρεμιέρα του «Free Solo» στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ