Παπαδήμος: «Ολες οι αμοιβές μου από την ΕΚΤ φορολογήθηκαν κανονικά» - iefimerida.gr

Παπαδήμος: «Ολες οι αμοιβές μου από την ΕΚΤ φορολογήθηκαν κανονικά»

Παπαδήμος: «Ολες οι αμοιβές μου από την ΕΚΤ φορολογήθηκαν κανονικά»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» βάσει του οποίου οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που έπαιρνε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ήταν αφορολόγητες.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού το εν λόγω δημοσίευμα χαρακτηρίζεται «απολύτως ανακριβές», καθώς όπως αναφέρεται «ολες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά», αφού ο φόρος που αναλογεί «καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και γι' αυτό δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, «αν και οι σχετικές αμοιβές δεν υπόκεινται σε πρόσθετη εθνική φορολογία, ο πρωθυπουργός έχει καταβάλει και όλες τις έκτακτες εισφορές της τελευταίας τριετίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ 2,2 εκ. ευρώ και πλήρωσε φόρο 511 ευρώ. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, λαμβάνει επίσης αφορολόγητα 1.400 ευρώ μηνιαίως ενώ θεωρεί ερευνητέο εάν και η σύνταξη που λαμβάνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι και αυτή αφορολόγητη.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται, πάντως, ότι «ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Από το γραφείο Τύπου υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, «από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε και δεν λαμβάνει την πρωθυπουργική αποζημίωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ