Αποστολάκης: Προτεραιότητα η μείωση της έντασης με την Τουρκία - iefimerida.gr

Αποστολάκης: Προτεραιότητα η μείωση της έντασης με την Τουρκία

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μείωσης της έντασης με την Τουρκία είναι προτεραιότητα, δηλώνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο υπουργός Αμυνας μιλώντας στην «Καθημερινή», στην πρώτη του συνέντευξη με τη νέα του ιδιότητα, δηλώνει ότι η εφαρμογή του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία αχρείαστων τριβών, σε συχνή βάση, που μπορεί να οδηγήσουν και σε πιθανό ατύχημα με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.

Αναφορικά με τη «Γαλάζια Πατρίδα», την τουρκική άσκηση, επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους, αναφέροντας ότι πρόκειται για συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα της γειτονικής χώρας. Σημειώνει όμως ότι η Αθήνα παρακολουθεί το θέμα. «Να είστε σίγουρος ότι τόσο το σύστημα επιτήρησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων όσο και η ετοιμότητά τους παρέχουν τη δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης όλων των σχετικών δραστηριοτήτων», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρει ότι αποτελούν μονόδρομο ορισμένες κινήσεις ενίσχυσης των εξοπλισμών, όπως η ισχυροποίηση του στόλου με νέες φρεγάτες, η αναβάθμιση των F-16 και ο εκσυγχρονισμός αεροσκαφών Ρ-3Β και Μιράζ-2000.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση που είχε κάνει πριν από ένα δίμηνο, περί ισοπέδωσης βραχονησίδας σε περίπτωση που πατήσουν σε αυτή οι Τούρκοι, δηλώνει πως επρόκειτο για αυτονόητη απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση. Τονίζει όμως «την ετοιμότητα και ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα όταν και εφόσον απαιτηθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ