5 ταινίες με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση πάνε για Οσκαρ -Αναμέσα τους το «The Favourite» - iefimerida.gr

5 ταινίες με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση πάνε για Οσκαρ -Αναμέσα τους το «The Favourite»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε ταινίες που έχει χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύουν ψηλά στην τελετή απονομής των Όσκαρ της Κυριακής.

Το «The Favourite» ( ιρλανδο-βρετανικο-αμερικανική συμπαραγωγή) που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος και η πολωνική ταινία «Ψυχρός Πόλεμος» του Πάβελ Παβλικόβσκι, φιλοδοξούν να κατακτήσουν σημαντικά βραβεία όπως Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου. Οι Never Look Away (Γερμανία), Σύνορο (Σουηδία) και Η σύζυγος (Σουηδία/ΗΒ/ΗΠΑ) επίσης συναγωνίζονται για ένα από τα πολυπόθητα αγαλματάκια.

Το Πρόγραμμα MEDIA-Δημιουργική Ευρώπη στηρίζει την παραγωγή περίπου 430 και τη διανομή 500 ταινιών κάθε χρόνο,

Τα τελευταία χρόνια, ταινίες όπως οι Toni Erdmann, Το τετράγωνο, Η ψυχή και το σώμα, ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως οι Loving Vincent και Η κόκκινη χελώνα, αλλά και το ντοκιμαντέρ Δεν είμαι ο νέγρος σου ήταν υποψήφιες για το βραβείο χωρίς να το κερδίσουν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι φέτος μας λείπει ένα ντοκιμαντέρ ή μια ταινία κινουμένων σχεδίων αλλά το The Favourite η είναι υποψήφια στις σημαντικότερες κατηγορίες, γεγονός ασυνήθιστο.

Ταινίες με την υποστήριξη MEDIA διακρίνονται και σε μεγάλα φεστιβάλ όπως οι Κάνες ή η Μπερλινάλε. Την περασμένη εβδομάδα, η ταινία Out Stealing Horses κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Καλλιτεχνικού Επιτεύγματος στο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποψήφιες ταινίες για Οσκαρ με την υποστήριξη MEDIA είναι:

  • Το The Favourite (10 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Πρώτου Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Δεύτερου Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου): 50 000 ευρώ στο πλαίσιο του ενιαίου προγράμματος παραγωγής.
  • Ψυχρός Πόλεμος (3 υποψηφιότητες: Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερης Ξένης Ταινίας): 1 148 699 ευρώ κυρίως για τη διανομή της σε περισσότερες από 26 περιοχές/επικράτειες.·Never Look Away (Καλύτερης Ξένης Ταινίας): 4 594 για τη διανομή.
  • Σύνορο (Καλύτερου μακιγιάζ): 669 707 ευρώ κυρίως για τη διανομή της σε 28 περιοχές/επικράτειες.
  • ·Η σύζυγος (Καλύτερου Πρώτου Γυναικείου Ρόλου): 40 000 ευρώ under the Development Slate Scheme and 55 930 ευρώ για τη διανομή της.
     
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ