Νέο πρώτοτυπο μοντέλο από την CUPRA - iefimerida.gr

Νέο πρώτοτυπο μοντέλο από την CUPRA

Κώστας Φούζας

To ανεξάρτητο sport band της SEAT παρουσιάζει ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο.

Το CUPRA Formentor θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η μάρκα CUPRA γιορτάζει την πρώτη της επέτειο με το πιο εντυπωσιακό και δυναμικό μοντέλο, το πρωτότυπο CUPRA Formentor. Μέσα σε ένα χρόνο η μάρκα CUPRA απέδειξε τις δυνατότητες της στην αγορά καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι (14.400 πωλήσεις). Μετά το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου της μάρκας, του CUPRA Ateca, το πλάνο πωλήσεων προβλέπει διπλασιασμό των μεγεθών μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια. Το αμάξωμα θυμίζει ένα ισχυρό όχημα παντός εδάφους, αλλά η σχεδίαση του CUPRA Formentor χρησιμοποιεί την αισθητική τεχνική ώστε να ελαφρύνει τη σιλουέτα του οχήματος. Σε αντίθεση με το σκληρό, τραχύ φινίρισμα ενός παραδοσιακού SUV, το CUPRA Formentor χρησιμοποιεί μία αδιάκοπη σχεδιαστική γραμμή, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική ποιότητα του οχήματος.

Νέο πρώτοτυπο μοντέλο από την CUPRA | iefimerida.gr 0

Το ταμπλό βρίσκεται σε οριζόντια διάταξη ενισχύοντας τη μεγιστοποίηση της εκφραστικότητας του οχήματος. Η εσωτερική χρήση του σκούρου χρωμίου και των μαύρων, υψηλής στιλπνότητας, διακοσμητικών προωθούν την αισθητική της καμπίνας. Τα bucket καθίσματα δίνουν αίσθηση ελαφρότητας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν τα διαπιστευτήρια απόδοσης του CUPRA Formentor καθώς ο οδηγός κάθεται χαμηλότερα και σε πιο εργονομική θέση. Η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο του οχήματος με την ενσωμάτωση του digital cockpit που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στον οδηγό και ενός πανοραμικού σύστηματος πλοήγησης 10 ιντσών που παρέχει σημαντική λειτουργικότητα και σύνδεση με τους επιβαίνοντες.

Νέο πρώτοτυπο μοντέλο από την CUPRA | iefimerida.gr 1

Η κινητήρια δύναμη του CUPRA Formentor είναι ο υβριδικός κινητήρας plug-in υψηλής απόδοσης, ένας κινητήρας σχεδιασμένος που ικανοποιεί τις σημερινές απαιτήσεις για απόδοση και εγκαινιάζει την ηλεκτρική κατεύθυνση της μάρκας. Σε συνδυασμό με σύστημα μετάδοσης DSG με διπλό συμπλέκτη, η συνολική απόδοση των 180kW / 245PS παρέχεται απρόσκοπτα στους τροχούς. Η έξυπνη ρύθμιση πλαισίου DCC και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σημαίνουν ότι το όχημα κινείται μεγαλοπρεπώς, ανεξάρτητα από τις συνθήκες ή το στυλ οδήγησης, καθώς ο οδηγός κατευθύνει το αυτοκίνητο με το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης. Επίσης, το εν λόγω concept μπορεί να οδηγηθεί σαν ηλεκτρικό για έως και 50 χιλιόμετρα στο νέο WLTP κύκλο (ισοδύναμο με περίπου 70 χλμ. σε NEDC cycle).

To CUPRA Formentor θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά το concept car για πρώτη φορά, παίρνοντας μια γεύση από το μέλλον της μάρκας.

Νέο πρώτοτυπο μοντέλο από την CUPRA | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Seat Cupra CUPRA Formentor
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ