Επίθεση 50 μεγάλων λαγοκέφαλων κατασπάραξε την ψαριά στην Ιεράπετρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Επίθεση 50 μεγάλων λαγοκέφαλων κατασπάραξε την ψαριά στην Ιεράπετρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επέλαση κάνουν οι λαγοκέφαλοι στην Κρήτη.

Ψαράδες του αλιευτικού με καπετάνιο τον Λάμπρο Τζαράκη, ενώ ψάρευαν στα ανοιχτά της Ιεράπετρας και στα δίχτυα τους είχαν μια καλή ψαριά, δέχθηκαν επίθεση από 50 λαγοκέφαλους, καθένας εκ των οποίων ζύγιζε 5 κιλά.

Τα τοξικά ψάρια όχι μόνο θέλησαν να κατασπαράξουν την ψαριά αλλά κατέστρεψαν τα δίχτυα του αλιευτικού.

Οι ψαράδες επέστρεψαν απογοητευμένοι στην Ιεράπετρα αφού δέχτηκαν πλήγμα από την επίθεση και έπρεπε να επιδιορθώσουν τη ζημιά στα δίχτυα.

Τα τοξικά ψάρια συνεχίζουν να καταστρέφουν τους ψαράδες της Ιεράπετρας και όλης της νησιωτικής Ελλάδας καθώς κάνουν επιθέσεις στις ψαριές, εμποδίζοντας τη δουλειά των ψαράδων.

Τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας. Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λαγοκέφαλος Κρήτη Ιεράπετρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ