Σοκ - Αποκεφαλισμένος, μέσα σε μια σακούλα, βρέθηκε βρετανός γιατρός [εικόνες] - iefimerida.gr

Σοκ - Αποκεφαλισμένος, μέσα σε μια σακούλα, βρέθηκε βρετανός γιατρός [εικόνες]

Σοκ - Αποκεφαλισμένος μέσα σε μια σακούλα βρέθηκε βρετανός γιατρός στο Πακιστάν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέσσερις μήνες μετά την απαγωγή του στο Πακιστάν, ο βρετανός γιατρός Χαλίλ Ρασίντ Ντέιλ που εργαζόταν για τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), βρέθηκε αποκεφαλισμένος σε δρόμο της πόλης Κουέτα.

Σοκ - Αποκεφαλισμένος, μέσα σε μια σακούλα, βρέθηκε βρετανός γιατρός [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο 60χρονος Χαλίλ Ρασίζντ Ντέιλ, είχε απαχθεί στις 5 Ιανουαρίου ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Η πακιστανική αστυνομία βρήκε το άψυχο σώμα και το κεφάλι του γιατρού μέσα σε μια λευκή πλαστική σακούλα πάνω στην οποία ήταν γραμμένο με μαύρο μαρκαδόρο το όνομά του.

Σοκ - Αποκεφαλισμένος, μέσα σε μια σακούλα, βρέθηκε βρετανός γιατρός [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μάλιστα, ο πρώτος γιατρός που εξέτασε τη σορό είπε ότι ο Ντέιλ αποκεφαλίστηκε με αιχμηρό μαχαίρι 12 ώρες πριν από τον εντοπισμό της σορού του.

«Η ΔΕΕΣ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βάρβαρη πράξη. Ολοι εμείς στη ΔΕΕΣ και στο βρετανικό Ερυθρό Σταυρό συμμεριζόμαστε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της οικογένειας και των φίλων του Χαλίλ», δήλωσε για το αποτροπιαστικό περιστατικό ο γενικός διευθυντής της ΔΕΕΣ, Ιβ Ντακόρ.

Τη δολοφονία καταδίκασε και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή ήταν μια παράλογη και άγρια πράξη με στόχο έναν άνθρωπο που ο ρόλος του ήταν να βοηθήσει το λαό του Πακιστάν, η οποία προκάλεσε τεράστιο πόνο σε αυτούς που τον γνώριζαν».

Πριν από το Πακιστάν ο Ντέιλ είχε εργαστεί για τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και για το Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό στη Σομαλία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Στο Πακιστάν, εργαζόταν ως υπεύθυνος για το πρόγραμμα υγείας του Μπαλουτσιστάν ένα χρόνο πριν από την απαγωγή του.

Φωτογραφίες :Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ