Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...

Προτάσεις εξόδου για απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλούσια η πολιτιστική ατζέντα της σημερινής ημέρας με πολλές μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Αναλυτικά:

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑ: DEBUSSY / RAVEL / FAURÉ

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο «Τα Χρώματα στη Στέγη Μια συναυλία αφιερωμένη στον Ντεμπυσσύ», με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννησή του, αλλά και σε δύο ακόμη σημαντικούς συνθέτες που διαμόρφωσαν τον τόσο ελκυστικό και χαρακτηριστικό γαλλικό «ήχο» των αρχών του 20ού αιώνα, τον Μωρίς Ραβέλ και τον Γκαμπριέλ Φωρέ. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109) Τηλ. 2130178000 Ώρα: 20:30. Εισιτήριο 15 – 18 – 28€. Μειωμένο 10 – 15€.

  • ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ, CHRISTIAN THIELEMANN - ANTONIO PAPPANO

Ο Βάγκνερ την είχε χαρακτηρίσει ως μια από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Η Φιλαρμονική της Βιέννης, ένα ιστορικό μουσικό σύνολο, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δύο συναυλίες. Διευθύνουν δύο μεγάλα ονόματα του πόντιουμ: ο Christian Thielemann - αυθεντικός συνεχιστής της αυστρο-γερμανικής παράδοσης- και ο Sir Antonio Pappano. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη) Τηλ. 2103688711. Ώρα 20:30. Εισιτήριο: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: €10. Πολύτεκνοι, 65+: €15. Ζώνη Γ: €22. Ζώνη Β: €40.Ζώνη Α: €60. Διακεκριμένη Ζώνη: €80.

  • PSYCHOTIC WALTZ (U.S.A.) LIVE

Τη δεκαετία του '90, που το progressive metal ήταν στις δόξες του, ζώντας τη χρυσή εποχή του, αν ρωτούσε κανείς ποιο σχήμα είναι το πιο χαρακτηριστικό του είδους, πέρα από την «Αγία Τριάδα» (Dream Theater, Queensryche, Fates Warning), η απάντηση που θα λάμβανε από τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της metal μουσικής, θα ήταν απλή: Οι Psychotic Waltz!!!. Fuzz (Πατριάρχου Ιωακείμ 1) Τηλ. 2103450817. Ώρα 19:00. Εισιτήριο 33€.

  • "NEFELOPETRA"

Μια μουσικοχορευτική παράσταση που φιλοδοξεί να γυρίσει όλη την Ελλάδα, με ακούσματα gipsy jazz, flamenco και κινηματογραφικά soundtracks. Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage Gialino (Λ. Συγγρού 143) Τηλέφωνο: 210 9316101. Ωρα: 22:00. Εισιτήρια 10€ (με ποτό).

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ + DENIZ ΑΓΓΕΛΑΚΗ "ELEKTRONIK MEDITATION" LIVE

Ο Γιάννης Αναστασάκης και η Deniz Αγγελάκη κάνουν την επίσημη παρουσίαση του project Elektronik Meditation στο Nixon bar-cinema. Μαζί τους o Haig Yazdjian (ούτι, φωνή, νέυ) σε δικές του συνθέσεις, διασκευασμένες από το Γιάννη Αναστασάκη. Nixon (Αγησιλάου 61Β) Τηλ. 210 3462077. Ωρα 22:00. Εισιτήριο 5€.

  • SALINA LIVE

«Βάζω τέρμα μουσική» μας τραγουδά η Salina και υπόσχεται μια δυναμική βραδιά στην Αρχιτεκτονική. Παρέα της θα βρεθούν ο Γιάννης Κότσιρας και ο Αντώνης Μιτζέλος. Στο πρόγραμμα, μας αποκαλύπτει τα καινούρια της όπλα, τα τραγούδια της, από τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και μας προσκαλεί σ' ένα δυναμικό live! Αρχιτεκτονική (Ελασιδών 6 και Πειραιώς 116) Τηλ. 2109014428. Ωρα 22:00. Εισιτήριο: 10€ (με κρασί/μπύρα).

  • «ΕΞΟΔΟΣ»

Έξι ηθοποιοί και πέντε μουσικοί κάνουν την ίδια ερώτηση: Να συνεχίσω να ονειρεύοµαι στην Ελλάδα του 2012 ή να συμβιβαστώ; Ένα πάρτι για τις ευτυχισμένες μέρες, μια συνάντηση µε το παρελθόν, και η επανάσταση του σήμερα συνθέτουν τα τρία κεφάλαια της παράστασης. Ένα έργο που δημιούργησαν οι ηθοποιοί μέσα από μια διαδικασία αυτοσχεδιασμών, συνεντεύξεων και ερευνών. Παίζουν (αλφαβητικά): Εύα Βασιλονικολού, Αλίκη Βουτζουράκη, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιώργος Γιαννίµπας, Αντώνης Παπαδάκης, Ιωάννα Παυλίδου, Δηµήτρης Σεϊµανίδης, Αγγελική Σεπέτη, Μαρκέλλα Στάµου Αυλαία (Αγ. Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115) Τηλ. 2103474074. Ώρα 21:00. Εισιτήριο: 12€ (με ποτό).

  • AGGELIKI TOUBANAKI & THE JAZZ BASTARDS

Ένα πρόγραμμα πολύμορφο, πολύγλωσσο, πολυρυθμικό, με crossover ήχους, αυτοσχεδιασμούς, προσωπικές συνθέσεις και jazzy, groovy bastard διάθεση. Δυνατές ερμηνείες, μουσικές αταξίες από μία ετερόκλητη Band...Gang. Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12) Τηλ. 2103234095. Ώρα 22:00. Είσοδος: 5€ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό). Σε τραπέζι: 8€ (Εισιτήριο θεάματος, δεν περιλαμβάνει ποτό)

  • ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ

Την Κυριακή 29 / 4, ώρα 19:30, ρεσιτάλ κλασσικής κιθάρας από τον Νίκο Αθανασάκη, με έργα Albeniz, Villa Lobos, Tarrega, Barios, Lauro & Dyens. Alice is back (Δ. Κυριάκου 16) Τηλ. 2108086120. Ώρα 19:30. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • LET'S DO IT GREECE

Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Φέτος για πρώτη φορά θα φιλοξενήσουμε το ''Let's Do It'' στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση». Αθήνα Κεντρικές Περιοχές.

  • ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ATTICA 3 RACES

Την Κυριακή 29 Απριλίου η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α) διοργανώνουν τους Αγώνες «Attica 3 Races». Το σημείο αφετηρίας θα είναι το έξω από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου η Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη θα δώσει την εκκίνηση στις 9.00π.μ. Ο τερματισμός θα γίνει στο Σούνιο (parking), όπου θα πραγματοποιηθεί και η απονομή από την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α παραπλεύρως του Ναού του Ποσειδώνα περίπου στις 12.30μ.μ. Μουσείο Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15) Τηλέφωνο: 2109000900. Ώρα: 09:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΧΟΡΕΥΕΙ

Ο Δήμος Πειραιά την Κυριακή 29 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Χορού), δίνει χώρο έκφρασης στην τέχνη της Τερψιχόρης την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου.

Απογευματινό μέρος 18:00-21:00:

• Παραδοσιακός χορός από τον Πόντο, την Λέρο και λαϊκό πρόγραμμα από τους πολιτιστικούς φορείς: Ένωση Ποντίων Πειραιώς, Κερατσινίου & Δραπετσώνας - Πανελλήνια Ένωση Λεριών «Η Παναγιά του Κάστρου» - Πολύμορφη Έκφραση Πολιτισμού & Παράδοσης Λίνα Λαβούτα Μαντά.

• Χορογραφίες ατομικές, ζευγαριών και ομαδικές σε latin, oriental, hip hop, zumba, capoeira, Rnb, salsa, regeton freestyle, σύγχρονο και μοντέρνο χορό από τις σχολές: Crash Dance Academy - Angel Dancesport Academy - Εναλλακτικό Γυμναστήριο Πολυχώρος Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Έκφρασης & Δημιουργίας «Το φως» - Jean Pierre & Ευαγγελία - Πειραιώς Άθληση.

• Παραδοσιακός χορός από την Μάνη, την Μήλο και την Κρήτη από τους πολιτιστικούς φορείς: Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης, Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων «Η Αγία Σοφία» - Αδελφότητα Κρητών Πειραιώς «Η Ομόνοια».

Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου- Πειραιάς.

ΘΕΑΤΡΟ

  • «Ο ΔΑΧΤΥΛΑΚΗΣ ... ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ»

Ο μικροκαμωμένος Δαχτυλάκης μπλέκει σε περιπέτειες με πεινασμένους λύκους και πονηρούς κλέφτες μα τα καταφέρνει με όπλο το μυαλό του. Στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Ζώα μιλούν και τραγουδούν, δέντρα αλλάζουν μορφή, μοχθηρά ξωτικά βάζουν στοιχήματα σκληρά, βάτραχοι κρύβουν μαγεμένα πριγκιπόπουλα και άφοβα παλικάρια τα βάζουν με μάγισσες, δράκους και γοργόνες. Οι Παραμυθοκόρες σας καλούν σε μια παράσταση αφήγησης για να γιορτάσετε μαζί τα 200 χρόνια από την πρώτη έκδοση της συλλογής παραμυθιών των αδερφών Γκριμ. Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης (Βρυσακίου 17) Τηλ. 210 3210179. Ώρα 17:00. Εισιτήριο 5€

  • STAND UP COMEDY EVENT «ΕΠΑΡΧΙΑ VS ΑΘΗΝΑ»

Κωμικοί από την επαρχία αλλά και από την πρωτεύουσα συναντιούνται στον ίδιο χώρο και μοιράζονται τις εμπειρίες τους σχετικά με τον Ελληνικό τρόπο ζωής. Οι διαπληκτισμοί γύρω από τις εκφράσεις της κάθε περιοχής καθώς και οι συγκρίσεις για την ποιότητα ζωής του κάθε τόπου, δεν πρόκειται να λείψουν από το πρόγραμμα πάντα με χιούμορ και χαμόγελο.Τώρα Κ44 (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 44) Τηλ. 2103423560. Ωρα: 22:00. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

  • «Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ» ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ

Το κείμενο, γραμμένο μεταξύ 1999 και 2002, μιλάει για τον έρωτα, τον πόλεμο, τη φτώχεια και την επανάσταση. Θέματα διαχρονικά, αλλά σε κάθε περίπτωση δραματικά επανεπικαιροποιημένα από τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα. Το έργο είναι γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο και δραματουργικά στέκεται στη γωνιά που το «κρητικό θέατρο», πιασμένο χέρι χέρι με τη «ζακυνθινή ομιλία», συναντάνε το «θέατρο του Μπρεχτ». Πρόκειται για μια λαϊκή όπερα. Λαϊκή, γιατί απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας και όχι σε κάποια φιλότεχνη ελίτ της. Όπερα, γιατί είναι γεμάτη μουσική. Παίζουν:Μανώλης Καρυωτάκης, Στέφανος Φίλος, Ντίνα Καφτεράνη, Χρήστος Συρμακέζης, Ερμιόνη Δόβα, Ντίνα Μαυρίδου, Μαρίνος Μουζάκης. «Δυναμό» (Παραμυθίας 28 – 30) Τηλ. 6996738088. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ