Euroleague: Nίκες για Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρ και Ζαλγκίρις - iefimerida.gr

Euroleague: Nίκες για Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρ και Ζαλγκίρις

Φωτογραφία: Τwitter/Real Madrid BC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολυφωνία στην επίθεση έδειξε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, νικώντας με 91-78 την Μπάγερν Μονάχου, στην Ισπανία, για την 23η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Σέρχιο Γιουλ σημείωσε 15 πόντους, ενώ από 13 είχαν οι Ντεκ, Ράντολφ και Κάρολ για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Η «βασίλισσα» πάντως πάτησε... γκάζι στο β΄ μέρος, όπως φαίνεται και από το σκορ στο ημίχρονο (42-39). Η Ρεάλ ισοβαθμεί στη 2η θέση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντίπαλο του Ολυμπιακού την ερχόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ.

Ο Ντανίλο Μπαρτέλ ξεχώρισε από τη γερμανική ομάδα που μετρά 11 νίκες - 12 ήττες, όσες και η οιδέσποινα του φάιναλ φορ τον ερχόμενο Μαϊο, Μπασκόνια. Μπάγερν και Μπασκόνια μετρούν μία περισσότερη νίκη από τον Παναθηναϊκό δηλαδή, με τους «πράσινους» να βρίσκονται και μία νίκη μακριά από την οκτάδα.

Η Φενέρμπαχτσέ πέρασε με χαρακτηριστική άνεση, 97-75, από την έδρα της Νταρουσάφακα μετατρέποντας σε «μονόλογο» τον τουρκικό «εμφύλιο» της 23ης αγωνιστικής στη Εuroleague. Στην επιστροφή του Γιαν Βέσελι, η πρωτοπόρος Φενρμπαχτσέ είχε κορυφαίους τους Μάρκο Γκούντουριτς, Μπόμπι Ντίξον (από 16 πόντους), ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Νίκολα Κάλινιτς. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβις μετρά πλέον 20 νίκες - 3 ήττες, και βρίσκεται στις +2 νίκες από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης που ισοβαθμούν στη 2η θέση.

Η Ζαλγκίρις επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στη Euroleague επικρατώντας, 84-76, της Μπουντούτσνοστ στο Κάουνας. Αν και οι ελπίδες για πρόκριση στα πλέι οφ είναι λίγες, αφού μετρά 9 νίκες, όσες και η Κίμκι που ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει ακόμη βάσει μαθηματικών δικαίωμα στο όνειρο.

Η ομάδα της Λιθουανίας δεν είχε στη δωδεκάδα τους τραυματίες Ουόλτερς και Καβαλιάουσκας, ενώ η ομάδα του Μαυροβουνίου (δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Μπιτάτζε) βρίσκεται στο 6-17 και χωρίς νίκη σε έντεκα εκτός έδρας αγώνες στην διοργάνωση. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ντέιβις και Ουόκλαπ με 21 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Κόουλ με 26. Στο μεταξύ, ο Φέντορ Ζούγκιτς της Μπουντούτσνοστ έγινε ο νεότερος παίκτης που πάτησε παρκέ στην ιστορία της Euroleague!

Ο Γιασμίν Ρέπεσα, έριξε στο παρκέ τον 15χρονο, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2003. Ο Ζούγκιτς αγωνίστηκε δηλαδή στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα σε ηλικία 15 ετών, 5 μηνών και 4 ημερών. Ο νεαρός Μαυροβούνιος έσπασε το ρεκόρ του Αλεξάνταρ Ουγκρινόσκι, ο οποίος είχε αγωνιστεί με την Τσιμπόνα το 2004 σε ηλικία 15 ετών, 8 μηνών και 21 ημερών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague Ρεάλ Μαδρίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ