Απίστευτο: Καρέ-καρέ η μεταμόρφωση μιας γάτας με λεύκη -Μοιάζει λίγο με κουκουβάγια [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Καρέ-καρέ η μεταμόρφωση μιας γάτας με λεύκη -Μοιάζει λίγο με κουκουβάγια [εικόνες]

Η Έλι πριν εμφανίσει τα σημάδια της λεύκης και μετά. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανθρώπους με την σπάνια πάθηση «λεύκη» έχουμε δει όλοι μας. Αλλά γάτα με την πάθηση αυτή ποτέ! Και μάλιστα, να μεταμορφώνεται το τρίχωμά της μπροστά στα έκπληκτα μάτια της ιδιοκτήτριάς του.

Μια Γερμανίδα με το όνομα Νικόλ, πάντα ονειρευόταν να αποκτήσει μια γάτα, αλλά μια μοιραία ημέρα της έφερε δύο στο δρόμο της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elli (@elli.vitiligo) στις 27 Ιαν, 2019 στις 9:44 πμ PST

Κατά την επίσκεψή της σε ένα τοπικό αγρόκτημα, είδε τυχαία δύο γατάκια που κρύβονταν στην γωνίας ενός αχυρώνα. Εκείνη την εποχή, ήταν μόλις 4 μηνών. Ήταν σε κακή κατάσταση και η Νικόλ γνώριζε ότι χρειάζονταν απεγνωσμένα ιατρική φροντίδα καθώς ήταν σίγουρη πως χωρίς την βοήθειά της, τα γατάκια δεν θα ζούσαν για πολύ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Vitiligo began April 2017 ?❤ #elli #vitiligocat #vitiligo #blackcat #cat #specialcat #cattransformation #catlover #ilovemycat #amazing #cats #catsofinstagram #cutecat #instacat #sweet #cute #love #meow #catstargram #stars #happycat

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elli (@elli.vitiligo) στις 27 Ιαν, 2019 στις 9:49 πμ PST

«Βρισκόταν σε άθλια κατάσταση με ακάρεα και λοιμώξεις στα αυτιά τους. Δεν μπορούσα να τα βλέπω να υποφέρουν, έτσι τα πήρα και τα δύο στο σπίτι μου» δήλωσε η Νικόλ στο Love Meow. Έγιναν και τα δύο πανέμορφα με ασπρόμαυρο τρίχωμα και η Νικόλ αποφάσισε να τους δώσει τα ονόματα «Έλι» και «Ρόουζ». Με πολύ αγάπη και φροντίδα, τα δύο γατάκια γρήγορα έγιναν τελείως καλά.

Από την αρχή όμως η Έλι ήταν λίγο διαφορετική σε σύγκριση με τις άλλες γάτες, καθώς έδειχνε διαρκώς την ειλικρινή αγάπη της και ήταν εξαιρετικά χαριτωμένη. «Ήταν πολύ παιχνιδιάρα και μερικές φορές συμπεριφερόταν περισσότερο σαν σκύλος παρά σαν γάτα» λέει η Νικόλ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elli (@elli.vitiligo) στις 27 Ιαν, 2019 στις 9:53 πμ PST

Εννέα μήνες αργότερα, η Νικόλ παρατήρησε ένα λευκό σημάδι στο μαύρο τρίχωμά της Έλι. «Δεν ήταν εκεί από την αρχή. Νόμιζα ότι ήταν χνούδι και προσπάθησα να το αφαιρέσω, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν η γούνα της» εξήγησε η Νικόλ.

Έκτοτε, η εμφάνισή της άρχισε να αλλάζει καθώς συνεχίστηκαν να σχηματίζονται όλο και περισσότερα μπαλώματα στην γούνα της. Αβέβαιη και φοβισμένη για την υγεία της Έλι, η Νικόλ την πήγε στον κτηνίατρο για να μάθει τι μπορεί να προκάλεσε αυτά τα σημάδια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elli (@elli.vitiligo) στις 27 Ιαν, 2019 στις 9:58 πμ PST

Ο κτηνίατρος την καθησύχασε και εξήγησε πως η Έλι έχει μια πολύ πάθηση που λέγεται λεύκη. Η λεύκη εμφανίζεται ότι το δέρμα χάνει την χρωστική του. Αυτή η σπάνια πάθηση επηρεάζει το 0,5-25 του παγκόσμιου πληθυσμού και είναι ακόμη πι9ο ασυνήθιστα στα ζώα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elli (@elli.vitiligo) στις 27 Ιαν, 2019 στις 10:07 πμ PST

Η λεύκη όμως δεν προκάλεσε καμία φυσική βλάβη στην Έλι, δίνοντάς της μόνο μοναδικά χαρακτηριστικά.

Κάποιοι μπορεί να πουν πως τώρα το τρίχωμά της μοιάζει με νιφάδες χιονιού, αλλά η Νικόλ ισχυρίζεται πως μοιάζει με μια μικρή χαριτωμένη κουκουβάγια. «Μοιάζει με κουκουβάγια» λέει η Νικόλ. «Είναι τόσο χαριτωμένη και η γούνα της συνεχίζει να αλλάζει κάθε μέρα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elli (@elli.vitiligo) στις 3 Φεβ, 2019 στις 1:51 πμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elli (@elli.vitiligo) στις 19 Φεβ, 2019 στις 11:02 μμ PST

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elli (@elli.vitiligo) στις 27 Ιαν, 2019 στις 10:25 πμ PST

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάτα Λευκή σπάνια πάθηση τρίχωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ