Ενα βιβλίο για παιδιά από τη ΣΤΑΣΥ - iefimerida.gr

Ενα βιβλίο για παιδιά από τη ΣΤΑΣΥ

«Υπόγεια Εκδρομή»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μυητικό ταξίδι στην τέχνη, με «όχημα» το Μετρό της πόλης μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά μέσα τις σελίδες του βιβλίου «Υπόγεια Εκδρομή», της Χριστιάνας Φραγκεσκάκη.

Η Νεφέλη ακολουθώντας μια λέξη-πρόσκληση επισκέπτεται και γνωρίζει τρεις σταθμούς του (Δουκίσσης Πλακεντίας, Εθνική Άμυνα, Μέγαρο Μουσικής) του Μετρό. Βλέπει από κοντά τα έργα τέχνης που φιλοξενούν, αναρωτιέται, στοχάζεται, συνομιλεί μ' αυτά, και πάνω απ' όλα παίζει μαζί τους. Τα πλησιάζει, τα αγγίζει, τα «ακούει», τα φέρνει στα μέτρα της, τα κάνει δικά της.
Την ιστορία συμπληρώνει μια πρόσκληση σε 19 «στάσεις για δράση»: Η Νεφέλη, ο Στέργιος κι η μικρή μέλισσα μοιράζονται μαζί μας γνώσεις, κέφι, απορίες και υλικά, για να δημιουργήσουμε τον δικό μας υπόγειο κόσμο της τέχνης. Παρατηρούμε, μαθαίνουμε παίζουμε. Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουμε μια «κρυμμένη» πόλη κάτω από την πόλη…

Το βιβλίο εκδίδεται με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ ΑΕ από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και συμμετέχουν με αυτό το βιβλίο στον εορτασμό του έτους «Αθήνα-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Το βιβλίο εκδίδεται με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ ΑΕ από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν, θα πάρουν το βιβλίο για το εντάξουν σε εκπαιδευτικές τους δράσεις με θέμα την πόλη.
Η υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, θα επιτρέψει τη διανομή του βιβλίου σε σχολεία του Λεκανοπεδίου που συμμετέχουν στο Δίκτυο Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε εκείνα που εκπονούν εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα την πόλη και την τέχνη.

Δημιουργοί του βιβλίου είναι η Χριστίνα Φραγκεσκάκη, η Ευαγγελία Γουτιάνου (εικονογράφηση) και η Καλλιόπη Κύρδη (εκπαιδευτικές προτάσεις).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ