Κολοβά ρουσφέτια κάνει ο Τσίπρας -Μόνο για 1 χρόνο η ισχύς - iefimerida.gr

Κολοβά ρουσφέτια κάνει ο Τσίπρας -Μόνο για 1 χρόνο η ισχύς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονο και… απροσχημάτιστο προεκλογικό χαρακτήρα περιβάλλονται οι «ρυθμίσεις» στις οποίες προχωρά σχεδόν επί καθημερινής βάσεως η κυβέρνηση, σε προβλήματα αιχμής μεγάλου γενικού ενδιαφέροντος ή άλλα που αφορούν σε δυναμικές και μαχητικές κοινωνικές ομάδες.


Τελευταία «επιτεύγματα» της απροκάλυπτης αυτής προεκλογικής λογικής της κυβέρνησης, η «ρύθμιση» για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο πολυδιαφημισμένος νέος «νόμος Κατσέλη». Η σχετική συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών (η οποία, μάλιστα, θα πρέπει να λάβει και την τελική έγκριση των θεσμών, και δη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας…) θα έχει διάρκεια μόνο… ενός έτους, και μετά (και μετά τις κάλπες…) θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση και οριστική συμφωνία!


Αυτό συμφωνήθηκε, ύστερα από σειρά αμοιβαίων υποχωρήσεων, στην τελευταία συνάντηση που είχαν κυβέρνηση (Φλαμπουράρης και Λιάκος) με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, το δε σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο πιθανότατακαισήμερα, προκειμένου να περάσει τάχιστα από την Βουλή, δεδομένου ότι ο ισχύων «νόμος Κατσέλη» λήγει και παύει να ισχύει η προστασία της πρώτης κατοικίας, πρόβλημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες.
Πρόκειται, δηλαδή, για μια… προσωρινή και εμβαλωματική «λύση» που στην ουσία διατηρεί σχεδόν ακέραιο το πρόβλημα, και παραπέμπει την ουσιαστική αντιμετώπισή του… μετά τις εκλογές, με ευθύνη (και κόστος…) της επόμενης κυβέρνησης!

Κουτσό και το ρουσφέτι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ
Με τον ίδιο τρόπο και… λογική, «ρύθμισε» η κυβέρνηση και το αίτημα των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση να μην «κοπεί» η καταβολή των επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (όπως έχει ήδη προβλεφθεί και νομοθετηθεί!), για το οποίο χθες η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε 24ωρη πανελλαδική απεργία με σαφείς υπαινικτικές απειλές για προεκλογική περίοδο (για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές, τουλάχιστον, που θα γίνουν τον Μάιο) με…. τόνους σκουπιδιών στους δρόμους!
Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ, που πραγματοποίησαν δυναμική εισβολή και «κατάληψη» του υπουργείου Οικονομικών, απαιτούντες να συναντηθούν με τον υπουργό κ. Τσακαλώτο, τελικά συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας κ. Πιτσιόρλα,ο οποίος, ύστερα από… διαπραγματεύσεις με τον αρμόδιο Τσακαλώτο, τους μετέφερε την απόφαση στην οποία κατέληξε εσπευσμένα (λόγω κατάληψης και απειλής για χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόμους…) η κυβέρνηση, δηλαδή… να δοθεί παράταση 14 μηνών στην μη περικοπή των επιδομάτων βαρέων και ανθυγιεινών…


Μ’ άλλα λόγια η κυβέρνηση αναστέλλει την εφαρμογή δικών της νόμων και αποφάσεων (αποτέλεσμα μνημονιακών δεσμεύσεων και συμφωνίας με τους «θεσμούς») για να «ικανοποιήσει» προεκλογικά συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αφ’ ενός, και –κυρίως- να… φορτώσει την επόμενη κυβέρνηση με… εκ μεταφοράς δικές της ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κολοβά ρουσφέτια κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ