Αλευρομουτζουρώματα την Κυριακή στο Καρναβάλι του Ρέντη - iefimerida.gr

Αλευρομουτζουρώματα την Κυριακή στο Καρναβάλι του Ρέντη

Αλευρομουτζουρώματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραστάσεις κλόουν, face painting, μπαλονοκατασκευές, φουσκωτά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην πλατεία Χαλκηδόνας στις 11 το πρωί στο πλαίσιο του 25ου Καρναβαλιού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου όπου το τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού θα αναβιώσει τα παραδοσιακά «Αλευρομουτζουρώματα».
Θα προηγηθεί παρέλαση στις γειτονιές της πόλης με προσυγκέντρωση στην αυλή του 27ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας στις 11 το πρωί.

Τα αλευρομουτζουρώματα έρχονται από το Γαλαξίδι. Ο «αλευροπόλεμος» ή τα αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι, ξεκινούν το απομεσήμερο της Καθαράς Δευτέρας και είναι η κορύφωση των εορτών της Αποκριάς. Μικροί και μεγάλοι, νέοι και… μεγαλύτεροι, καλυμμένοι με τις ολόσωμες φόρμες, μάσκες, μαντήλια, καπέλα και τα σακιά με τα «πολεμοφόδια» στα χέρια κατεβαίνουν τα στενά δρομάκια του Γαλαξιδίου, πετώντας ο ένας στον άλλο αλεύρι και χαρτοπόλεμο, μέχρι να γίνουν όλοι και όλα πολύχρωμοι.

Η παρέλαση του Καρναβαλιού στου Ρέντη, θα καταλήξει στην πλατεία Παιδικής Στέγης. Και τις δυο μέρες θα λειτουργούν εργαστήρια αποκριάτικων κατασκευών από τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου.

Αλευρομουτζουρώματα την Κυριακή από τις 11:00 το πρωί

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Καρναβαλιού σε πλατείες και σχολεία, με αποκορύφωμα τις καρναβαλικές παρελάσεις στις 3 Μαρτίου στη Νίκαια και στις 10 Μαρτίου στο Ρέντη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ