Ο Ρουβίκωνας κάθε μέρα κάνει και από νέα επίθεση και η Παπακώστα μιλάει για μηδενική ανοχή - iefimerida.gr

Ο Ρουβίκωνας κάθε μέρα κάνει και από νέα επίθεση και η Παπακώστα μιλάει για μηδενική ανοχή

Η Κατερίνα Παπακώστα(Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηδενική ανοχή στον Ρουβίκωνα δείχνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, την ώρα που η αναρχική συλλογικότητα προχωράει σε νέα χτυπήματα.

«Το κράτος δίνει σήμα μηδενική ανοχή στο Ρουβίκωνα. Τέλος, τελεία», τόνισε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Το λογαριασμό τον πληρώνουν» επέμεινε για τον Ρουβίκωνα.

Η κυρία Παπακώστα τόνισε ότι τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «κάνουν προσπάθειες να διατηρούνται στην επικαιρότητα σαν παλιοί πολιτικάντηδες που θέλουν να δικαιολογούν και την ύπαρξή τους».

«Υπό την έννοια αυτή κλιμακώνουν (τις «παρεμβάσεις»)... Θέλουν να δείξουν ότι κάνουν κάτι πιο σημαντικό από αυτό που κάνουν, προσάγονται και όταν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις συλλαμβάνονται και το λογαριασμό τον πληρώνουν» πρόσθέτει.

Οπως τόνισε «στην πραγματικότητα συμβαίνει ό,τι λένε οι ίδιοι (σ.σ Ρουβίκωνας): εκατοντάδες στόχοι στην Αθήνα υπάρχουν, μπορεί κάποιος να σε αιφνιδιάσει μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε αν το θελήσει. Το θέμα πως τον αντιμετωπίζει και τι σήμα δίνεις... Το κράτος δίνει σήμα μηδενική ανοχή. Τέλος, τελεία».

Πάντως ο Ρουβίκωνας τις τελευταίες πέντε ημέρες έχει προχωρήσει σε πέντε χτυπήματα με διαφορετικούς στόχους και η απάντηση από την πλευρά της αστυνομίας είναι απλώς κάποιες προσαγωγές.

«Παλαιότερα, υπήρχε υπουργείο Εσωτερικών, τώρα έχουμε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη… Υπάρχει συμβολισμός, δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη», επισήμανε.

Η κυρία Παπακώστα ανέφερε ότι «κάθε μέρα εξαρθρώνονται πολύ μεγάλες υποθέσεις που χρόνιζαν δουλεύει πολύ η αστυνομία, κάνουμε άοκνη προσπάθεια και εμείς και η αστυνομία».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε πως η αστυνομία έχει δίκιο έως έναν βαθμό, καθώς έχουν επιφορτιστεί να κάνουν τα πάντα, ενώ υπάρχουν φθορές και στο υλικό που χρησιμοποιούν.

Μίλησε για περιπολίες στα Εξάρχεια και χθες τους πήραν με τις πέτρες

Ερωτηθείσα για το εάν μπορεί να πάει για φαγητό στα Εξάρχεια, είπε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι «η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είναι καθημερινά στα Εξάρχεια». Βέβαια δεν είχε κάποια απάντηση στην ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου σχετικά με το χθεσινό περιστατικό και την επίθεση που δέχθηκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή των Εξαρχείων. Χθες μετά από καταδιώξει άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εκτός Εξαρχείων κατάφεραν τελικά να ακινητοποίησαν ύποπτο για υπόθεση ναρκωτικών, αλλά για κακή τους τύχη μέσα στην περιοχή που έχει γίνει άβατο. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθούν επίθεση και τελικά να δραπετεύσει και ο ύποπτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ