Συνάντηση κυβέρνησης-τραπεζιτών για την α’ κατοικία

Ο νέος νόμος Κατσέλη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της συνάντησης κυβέρνησης-τραπεζιτών, που είναι σε εξέλιξη. Aμφότεροι συνεχίζουν τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση του νέου νομοθετικού πλαισίου για την α’ κατοικία και σημείο τριβής αποτελεί το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκκρεμείς υποθέσεις του Νόμου Κατσέλη, ενόψει της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου που θα διέπει την πρώτη κατοικία.

Τι επιδιώκουν κυβέρνηση και τραπεζίτες

Οι διαφορές απόψεων εστιάζονται στη χρονική διάρκεια ισχύος των νέων διατάξεων και στο πώς θα κριθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις – με τον εκπνέοντα νόμο Κατσέλη ή με τις νέες διατάξεις. Η κυβέρνηση προτάσσει τη λύση του «χειρισμού» των υποθέσεων με τον ισχύοντα νόμο, ενώ οι τράπεζες με το υπό διαμόρφωση νέο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές οι τελικές ρυθμίσεις πρέπει να συμφωνηθούν άμεσα και το σχέδιο νόμου να αποσταλεί στους Θεσμούς μέχρι το Σαββατοκύριακο. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται να φέρει το νέο νόμο, στη Βουλή, με την διαδικασία κατεπείγοντος.

Αν δεν το πετύχει, τότε χιλιάδες δανειολήπτες θα βρεθούν ακάλυπτοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νόμος Κατσέλη 4 κεντρικές τράπεζες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ