Η Εφορία ξεκλειδώνει τις τραπεζικές θυρίδες και «φακελώνει» τους κατόχους τους - iefimerida.gr

Η Εφορία ξεκλειδώνει τις τραπεζικές θυρίδες και «φακελώνει» τους κατόχους τους

Θυρίδες σε τράπεζα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικαιροποίηση των στοιχείων, που είναι υποχρεωμένες να αποστέλλουν οι τράπεζες στις ελεγκτικές υπηρεσίες, μέσω του ειδικού Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών, κάνει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό που βγάζει... μάτι, όμως, στη σχετική υπουργική απόφαση είναι η αναφορά στις τραπεζικές θυρίδες.

Μια προσεκτική ματιά, λοιπόν, δείχνει ότι πέρα από τους λογαριασμούς καταθέσεων, όψεως κ.α. ο αποκαλούμενος «Μεγάλος Αδελφός» θα πρέπει να γνωστοποιεί στις ελεγκτικές Αρχές και το αν ο ελεγχόμενος ΑΦΜ διαθέτει τραπεζική θυρίδα.

Το τι περιέχει η θυρίδα είναι άλλη ιστορία, που υπάγεται στις διαδικασίες του σχετικού απόρρητου, το οποίο επί του παρόντος αίρεται με εισαγγελική εντολή και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Θυμίζουμε, όμως, ότι στο σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου, έτσι ώστε να γίνεται πιο εύκολα η διάρρηξη, δηλαδή το άνοιγμα, των τραπεζικών θυρίδων, ειδικά στις περιπτώσεις φορολογικών ελέγχων.

Διαβάστε στο economistas.gr ποιοι θα είναι έλεγχοι που θα κάνει φέτος η ΑΑΔΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εφορία τραπεζικές θυρίδες θυρίδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ