Γυναίκα πέθανε τρώγοντας δηλητηριώδη μανιτάρια – Σε εστιατόριο με αστέρι Michelin

Μια γυναίκα πέθανε μετά την κατανάλωση ενός πιάτου με δηλητηριώδη μανιτάρια σε ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο στην Ισπανία.

Η Μαρία Γεσούς Φερνάντεζ Κάλβο παρήγγειλε ένα ριζότο με μανιτάρια μορχέλα, στο εστιατόριο RiFF στη Βαλένθια, σε έξοδό της με τον σύζυγό της για τα γενέθλιά του.

Αλλά επιστρέφοντας στο σπίτι από το εστιατόριο, γνωστό για τα «καινοτόμα πιάτα» του, άρχισε να κάνει εμετούς και διάρροια και πέθανε το επόμενο πρωί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Domas (@ripliver) στις 12 Ιαν, 2019 στις 5:50 πμ PST


Οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως άλλα 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος σύζυγός της και ο 10χρονος γιος τους, υπέφεραν από παρόμοια συμπτώματα, Το εστιατόριο έκλεισε εν μέσω έρευνας για τον θάνατο.



Τα συγκεκριμένα μανιτάρια πρέπει να μαγειρευτούν προσεκτικά και δεν μπορούν να καταναλωθούν ωμά, δεδομένου ότι περιέχουν την τοξίνη υδραζίνη. Συνήθως αποξηραίνονται προτού μπουν στο νερό και το γάλα και μαγειρευτούν καλά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dome (@domenic_dimonce) στις 2 Ιαν, 2019 στις 1:25 μμ PST


Το μενού που παρήγγειλε η οικογένεια κοστίζει κατά κανόνα 85 ευρώ και αποτελείται από 7 πιάτα, συμπεριλαμβανομένων των αυτιών χοίρου και των εποχικών μανιταριών.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι υγειονομικές αρχές θα πρέπει να περιμένουν την αυτοψία προτού μπορέσουν να προσδιορίσουν εάν η οπτικός πέθανε από δηλητηρίαση ή από ασφυξία από τους εμετούς στους πνεύμονες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena Mahugo (@elenamahugo) στις 7 Μάρ, 2018 στις 3:59 πμ PST


Ο σεφ Μπέρντ Νόλερ εξέφρασε την «βαθιά λύπη» του για τον θάνατο και δήλωσε ότι αποφάσισε να κλείσει το εστιατόριο, το οποίο κέρδισε το πρώτο του αστέρι Micheli το 2009, όσο διεξάγονται οι έρευνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Right Side Coffee Roasters (@rightsidecoffee) στις 1 Φεβ, 2019 στις 5:15 πμ PST


Ο σεφ δήλωσε: «Προσφέρω την πλήρη συνεργασία μου στην υγειονομική αρχή της Βαλένθια προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τα γεγονότα, με την ελπίδα πως θα μπορέσουνμε να εντοπίσουμε τα αίτια το συντομότερο δυνατόν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ