Η ομοφυλόφιλη πρωθυπουργός της Σερβίας έγινε μητέρα -Γέννησε η σύντροφός της [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ομοφυλόφιλη πρωθυπουργός της Σερβίας έγινε μητέρα -Γέννησε η σύντροφός της [εικόνες]

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια τρομερά συντηρητική χώρα όπως η Σερβία που δεν αναγνωρίζει τους γάμους ομοφυλόφιλων, η πρωθυπουργός της χώρας Άνα Μπρνάμπιτς, καλωσόρισε το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο αγόρι. Το θέμα όμως είναι πως το μωρό το γέννησε η σύντροφός της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, η σύντροφος της Σέρβας πρωθυπουργού, Μιλίκα Τζουρτζίκ, γέννησε ένα αγόρι την Τετάρτη. Το γραφείο Τύπου της πρωθυπουργού χαρακτήρισε το γεγονός ιστορικό. Πόσο μάλλον αν σκεφθεί κανείς ότι μιλάμε για την πρωθυπουργό μιας χώρας εξαιρετικά ομοφοβικής η οποία δεν αναγνωρίζει γάμους και σχέσεις ομοφυλοφίλων.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας με την σύντροφό της, Μιλίκα Τζουρτζίκ




«Η Άνα Μπρνάμπιτς είναι μία από τους λίγους πρωθυπουργούς των οποίων η σύντροφος γέννησε ενώ η ίδια κατείχε το ανώτερο αξίωμα και η πρώτη στον κόσμο σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων» ανέφερε σε ανακοίνωσή της στον Τύπο το γραφείο της.

Η Μιλίκα Τζουρτζίκ είναι γιατρός στο επάγγελμα

«Ο τοκετός πήγε πολύ καλά και τόσο η μητέρα όσο και το μωρό χαίρουν άκρας υγείας» προσθέτει.


Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το αγόρι πήρε το όνομα Ιγκόρ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LP Fan page (@iamlp_fan_ru) στις 13 Ιούλ, 2018 στις 5:34 πμ PDT

Η πρωθυπουργός της Σερβίας σε παρέλαση LGBT στο Βελιγράδι


Η 43χρονη Μπρνάμπιτς έγινε μία από τις λίγους ανοιχτά ομοφυλόφιλους κυβερνητικούς ηγέτες στον κόσμο, όταν ανήλθε στην εξουσία τον Ιούνιο του 2017. Ωστόσο, δεν είναι μάχιμη υποστηρίκτρια των θεμάτων της γκέι κοινότητας σε μια χώρα όπου η ομοφοβία είναι ευρέως διαδεδομένη.

Τον Φεβρουάριο μόνο, υπήρξαν τουλάχιστον δύο πράξεις βανδαλισμού σε ένα κέντρο LGBT στο κέντρο του Βελιγραδίου.


Την ίδια ώρα η Σέρβα πρωθυπουργός προσπαθεί να διατηρήσει μια πιο ουδέτερη στάση. H Μπρνάμπιτς, σε εμφάνισή της στην παρέλαση Pride στο Βελιγράδι το 2017, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα επιθυμούσε την νομιμοποίηση γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων στην χώρα της.


«Δεν μπορώ να σας πω την προσωπική μου γνώμη αυτή τη στιγμή, επειδή είμαι εδώ ως πρωθυπουργός που εκπροσωπεί την σερβική κυβέρνηση» είχε πει τότε.

Ποια είναι η σύντροφός της, Μιλίκα Τζουρτζίκ;
Η πρωθυπουργός της Σερβίας γνώρισε την σύντροφό της σε ένα γκέι μπαρ στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βελιγράδι.

Η Μιλίκα Τζουρτζίκ εργάζεται ως γιατρός και έμεινε έγκυος μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

Στην Σερβία, όπου δεν επιτρέπονται οι γάμοι ούτε οι σχέσεις ομοφυλόφιλων, τα ζευγάρια του ιδίου φύλου δεν επιτρέπεται να υιοθετήσουν παιδιά. Ωστόσο ένα άτομο μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί μόνος του, ανεξάρτητα από την σεξουαλικότητά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ