Χανιά: Γέμισε η θάλασσα λαγοκέφαλους -Τρόμος και απόγνωση για καταναλωτές, ψαράδες [εικόνες] - iefimerida.gr

Χανιά: Γέμισε η θάλασσα λαγοκέφαλους -Τρόμος και απόγνωση για καταναλωτές, ψαράδες [εικόνες]

Λαγοκέφαλοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία και τον τρόμο πολιτών και ψαράδων έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες, η αυξημένη εμφάνιση λαγοκέφαλων στις θάλασσες των Χανίων.

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες της αλιείας, βλέπουν όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό την περιουσία τους να καταστρέφεται, καθώς τα λαγόψαρα επιτίθενται και σκίζουν τα δίχτυα για να καταβροχθίσουν τα παγιδευμένα ψάρια.

Τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας.

Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr βλέπουμε τους λαγοκέφαλους, αλλά και τις ζημιές που έκαναν στα δίχτυα των ψαράδων.

Σε απόγνωση ψαράδες και καταναλωτές
Οι λαγοκέφαλοι σκίζουν τα δίχτυα των ψαράδων
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ