«Καζάνι» που βράζει η Αλβανία: Νέα διαδήλωση στα Τίρανα κατά του Ράμα [live] - iefimerida.gr

«Καζάνι» που βράζει η Αλβανία: Νέα διαδήλωση στα Τίρανα κατά του Ράμα [live]

Διαδήλωση στα Τίρανα (Φωτογραφία: Twitter)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καζάνι» που βράζει είναι η Αλβανία καθώς νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα διαδηλωτές, ζητώντας από τον Εντι Ράμα να παραιτηθεί.

Μετά τα επεισόδια του Σαββάτου με τραυματίες και συλλήψεις, η αντιπολίτευση κάλεσε για νέες κινητοποιήσεις με σύνθημα την πάταξη της διαφθοράς. Οι διαδηλωτές κατηγορούν, ακόμη, τον Ράμα για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Live από την διαδήλωση:

Οι 43 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος παρέδωσαν τις έδρες τους και ο πρόεδρος της παράταξης, Λουλζίμ Μπάσα έκανε λόγο για μια ιστορική απόφαση.

Ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Γκραμόζ Ρούτσι ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι αναβάλλεται η Ολομέλεια της αλβανικής Βουλής για την Πέμπτη, υπό τον φόβο νέων ταραχών. Παράλληλα, δήλωσε ότι θέλει να δώσει και χρόνο στην αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να επιστρέψει στη Βουλή.

Ο Εντι Ράμα εμφανίζεται αμετακίνητος και ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, καθώς έχει λάβει εντολή διακυβέρνησης μέχρι το 2021.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξαπέλυσε «πυρά» προς την αντιπολίτευση, κατηγορώντας ότι θέλει την εξουσία στο τραπέζι και ότι προέβη στην εξέλιξη αυτή επειδή φοβάται την ήττα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Ιουνίου, ότι θέλει να εμποδίσει την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη διότι φοβάται την νέα Δικαιοσύνη και ότι θέλει να εμποδίσει την πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλβανία Έντι Ράμα διαδήλωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ