Φώφη και Τσίπρας καθημερινά απομακρύνονται -Μάχη μέχρις εσχάτων για την Κεντροαριστερά - iefimerida.gr

Φώφη και Τσίπρας καθημερινά απομακρύνονται -Μάχη μέχρις εσχάτων για την Κεντροαριστερά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συγκέντρωση στην οποία μίλησε (παρουσία πλήθους κόσμου), χθες, η κ. Φώφη Γεννηματά, αφορούσε τις προτάσεις που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ για τους εργαζόμενους…


Κι’ όμως τον τόνο και το πάθος της ομιλίας της, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τον αφιέρωσε στην… κόντρα της με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, τον οποίο και κατηγόρησε ότι «με μεθόδους Μαδούρο, προσπαθεί να διασωθεί λεηλατώντας τον χώρο μας, αλλά η προσπάθειά του αυτή πέφτει στο κενό, γιατί κ. Τσίπρα για κάθε έναν που εξαγοράζετε, 1000 έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής…».
Αλλά και ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του, μιλώντας στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο (το διευρυμένο με τους δυο «παπανδρεϊκούς» νέους υφυπουργούς…) ενώ βασικό θέμα της τοποθέτησής του ήταν η παρουσίαση μιας «θετικής ατζέντας» ( επιδότηση ενοικίου, επιδότηση δανείων, «θεαματική βελτίωση» της οικονομίας κ.λ.π.) για να ξεφύγει η επικαιρότητα από την τελευταία… Πολακιάδα (στήριξε απολύτως, πάντως, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας), δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί εν εκτάσει στην «διεύρυνση» και την «μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ.


Καλωσορίζοντας τις δύο νέες του… μεταγραφές, τους κ.κ. Θάνο Μωραΐτη και Άγγελο Τόλκα, ο πρωθυπουργός σημείωσε με έμφαση ότι «ενώνουν» «τις δυνάμεις τους στη μεγάλη προσπάθεια που έχει εκκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και αυτή η εθνική προσπάθεια είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό και ότι γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος, «που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς».


Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτή η ένωση δυνάμεων που δίνει και τη μεγάλη δύναμη σε αυτή την κυβέρνηση να ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: Το να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν της χρεοκοπίας και να προχωρήσουμε μπροστά στην ανάκαμψη της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την έξοδο από την κρίση».


Σύγκρουση μέχρις εσχάτων
Αυτή η απροκάλυπτη επιχείρηση «απορρόφησης» στελεχών (και δι’ αυτών, φυσικά και… ψηφοφόρων για τους οποίους και μόνο ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ) και «ηγεμονισμού» στην κεντροαριστερά που αποτελεί στρατηγικό στόχο του κ. Τσίπρα εξελίσσεται σε μάχη χωρίς κανόνες, μετά την άρνηση του ΚΙΝΑΛ να δηλώσει εκ προοιμίου ότι… μετεκλογικά θα συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι την ΝΔ.


Οι δημοσκοπήσεις που διενεργεί σε μόνιμη βάση ο ΣΥΡΙΖΑ (και τα’ αποτελέσματά τους δεν ανακοινώνονται) σύμφωνα με τις πληροφορίες δείχνουν ότι έσχατη ελπίδα του να μειώσει την καταγραφόμενη σημαντική διαφορά του με την ΝΔ, ώστε η προβλεπόμενη εκλογική του ήττα να κυμανθεί σε διαχειρίσιμα επίπεδα, είναι να προσελκύσει ψήφους από την σημαντική «δεξαμενή» των αναποφάσιστων, το 30% των οποίων δηλώσει ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τον «σκληρό πυρήνα» των ψηφοφόρων του, λίγο πολύ τον έχει εξασφαλισμένο. Αλλά δεν αρκεί. Θέλει και αυτούς που απογοητεύτηκαν από την πολιτική του και αποστασιοποιούνται- και εκτιμά, σωστά σε μεγάλο βαθμό, ότι η πλειοψηφία τους αποτελείται από παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φώς της δημοσιότητας, δείχνει την ΝΔ να προηγείται με πάνω από 14 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (39%, έναντι 24,5%). Αλλά, το πιο ανησυχητικό για το Μέγαρο Μαξίμου, είναι ότι φέρνει το ΚΙΝΑΛ τρίτο κόμμα, με 8,5 %! Που, κατά τους αναλυτές, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει ότι το κόμμα «τσιμπάει» από τους αναποφάσιστους, επαναπατρίζει παλιούς ψηφοφόρους του.


Απογοήτευση από παρέμβαση Γ. Παπανδρέου
Το Μέγαρο Μαξίμου, προσπάθησε να καλλιεργήσει τις τελευταίες μέρες ένα κλίμα «προσέγγισης» του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θεωρήθηκε ότι θα προωθήσει τις προσπάθειες του να προσελκύσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Και κυκλοφόρησε σενάρια που τον ήθελαν είτε να έχει και σήμερα σχέση με πρώην «παπανδρεϊκούς» υπουργούς και βουλευτές, όπως ο Θάνος Μωραΐτης ή ο Αγγελος Τόλκας που πέρασαν από το ΚΙΔΗΣΟ και κατέληξαν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να ανέχεται την φιλολογία ότι συζητά συμπόρευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που τροφοδότησαν δηλώσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο Γ. Μπαλάφας, αλλά και στους ψιθύρους ότι θα παραβρεθεί σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την σοσιαλδημοκρατία.

Τα σενάρια αυτά, προκάλεσαν ανησυχία στην Χαριλάου Τρικούπη, που έτσι κι’ αλλιώς διατηρεί πολύ προσεκτικές σχέσεις με τον τέως πρωθυπουργό. Και από το «σούσουρο» που προκλήθηκε από τις διαρροές ΣΥΡΙΖΑ, ανάγκασαν τον κ. Γ Παπανδρέου να βγει με δημόσια δήλωσή του και να δώσει οριστικό τέλος στα αποπροσανατολιστικά «παιγνίδια» του κ. Τσίπρα. Και φυσικά, απογοήτευσαν το Μέγαρο Μαξίμου.


Η δήλωση ΓΑΠ
«Δεν με αφορά καμία άθλια φιλολογία, μεθόδευση ή εργαλειοποίηση, που εντάσσεται στο δυσάρεστο κλίμα των ημερών, του ευτελισμού της πολιτικής και της Δημοκρατίας, του κυνισμού και των τυχοδιωκτικών επιδιώξεων, που υπηρετούν ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες», τονίζει εμφατικά ο τέως πρωθυπουργός μεταξύ άλλων στην δήλωσή του.
Παράλληλα δεσμεύεται ότι «θεωρεί ιστορική του υποχρέωση και πολιτική του ευθύνη, απέναντι στην ιστορία και την παράταξή μας, την Προοδευτική Παράταξη, να συμβάλλει στην ανασυγκρότησή της, στη διατήρηση της πολιτικής της αυτονομίας και στην εκ νέου ανάδειξή της σε μια ισχυρή, πρωταγωνιστική προοδευτική δύναμη απέναντι στη συντήρηση – είτε αυτή έχει δεξιό είτε αριστερό μανδύα.
Να συμβάλει στη δημιουργία μιας παράταξης που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έξοδο από την κρίση, με ριζικές αλλαγές για να εξασφαλιστεί η πρόοδός της χώρας, ένα βιώσιμο μέλλον για τον Ελληνικό λαό. Και αυτή η προσπάθεια, θα είναι μακρά και επίπονη
».


Σκληρή επίθεση της κ. Γεννηματά
Στην χθεσινή εκδήλωση η κ. Γεννηματά αφού «πέταξε» στον κ. Τσίπρα ότι «για κάθε έναν που εξαγοράζεται, 100 έρχονται στο ΚΙΝΑΛ…», κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ως αποκλειστικό υπεύθυνο για« την παρακμή και τον εκφυλισμό της πολιτικής ζωής» σημειώνοντας πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει»: «Νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας. Νυν Υπουργός μαγνητοφωνεί παρανόμως τον κεντρικό τραπεζίτη, τον απειλεί ευθέως και δημοσιοποιεί την συνομιλία. Τέως Υπουργοί αλληλοκατηγορούνται με απειλές τύπου υποκόσμου για παράνομες χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης από ξένα κέντρα 50 εκ ευρώ για την συμφωνία των Πρεσπών και αδιαφανείς αναθέσεις. Καθεστωτισμός, αμοραλισμός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ