Samsung Galaxy S10 vs S9: Γιατί πρέπει να το πάρεις!

Η μεγάλη μέρα για τη Samsung έφτασε, και αυτή ήταν η Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, όταν και παρουσιάστηκε το ολοκαίνουριο Galaxy S10. Το S10 σηματοδοτεί τα 10 χρόνια πρωτοκαθεδρίας για την εταιρεία και αν έχεις μείνει σε κάποιο αρκετά παλαιότερο μοντέλο, τότε δεν υπάρχει καν λόγος να αναρωτιέσαι! Η σύγκριση απλά δεν υπάρχει...

Αν όμως είσαι από τους φανατικούς και έχεις στα χέρια σου το Galaxy S9, τότε ίσως να αναρωτιέσαι αν το νέο S10 είναι τόσο διαφορετικό και τόσο καλύτερο, ώστε να δικαιολογεί την αγορά του. Εμείς είμαστε εδώ για να σου απαντήσουμε!

Για αρχή, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το S10 δεν είναι ένα μοντέλο, αλλά… τέσσερα! Τα μοντέλα έρχονται με οθόνη στις 5.8 (S10e), 6.1 (S10), 6.4 (S10+) και 6.7 (S10+ 5G) ιντσών, εν αντιθέσει με το Galaxy S9 το οποίο κυκλοφόρησε σε δύο παραλλαγές, 5.8 και 6.1 ιντσών. Επίσης, η οθόνη στο S10 είναι μεγαλύτερη ως ποσοστό επί του συνόλου της επιφανείας, δηλαδή η οθόνη μπορεί να είναι ίδια, καλύπτει όμως σχεδόν ολόκληρη την εμπρόσθια επιφάνεια του κινητού και έτσι η συσκευή είναι μικρότερη! Με άλλα λόγια, τα Galaxy 5,8” και 6,1” ενώ μίκρυναν σε διαστάσεις έστω και λίγο, διαθέτουν οθόνες στο ίδιο μέγεθος! Έτσι, και το βάρος είναι ιδιαίτερα περιορισμένο, στα 150 και 157 γρ. αντιστοίχως.

Μια άλλη αξιοσημείωτη διαφορά είναι ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος. Είναι βασισμένος σε τεχνολογία υπερήχων και βρίσκεται πίσω από την οθόνη, εξοικονομώντας χώρο στο πίσω μέρος, όπου είχε εγκατασταθεί για να κάνει χώρο για την «infinity display» των προηγούμενων γενιών. Εκτός από το μικρότερο μοντέλο, όμως, το οποίο διαθέτει fingerprint scanner κρυμμένο πίσω από το power button!

Η οθόνη των S10 εξακολουθεί να είναι τεχνολογίας AMOLED, αν και η Samsung έχει βελτιώσει την τεχνολογία στο υπόβαθρο. Με εξαίρεση το «μικρό» μοντέλο (1080x2280), η ανάλυση φτάνει τα 1440×3040 pixels! Μάλιστα, η Samsung ρυθμίζει τα μοντέλα της σε ανάλυση Full HD+ ώστε να είναι πιο ξεκούραστες στο μάτι, και δίνει τη δυνατότητα να την αλλάξετε στις ρυθμίσεις σε Quad HD+ (WQHD+).

Στο επίπεδο της κάμερας, τώρα, ενώ το S9 διέθετε μια κάμερα στα 12 megapixels και το S9+ δύο των 12 megapixels, το S10 έρχεται με τρεις κάμερες, μία των 16, μία των 12 και ακόμη μία των 12 megapixels, με διαφορετικό φακό η κάθε μία. Και η εμπρόσθια (selfie) κάμερα έχει δεχθεί μια «ώθηση», ανεβαίνοντας από τα 8 στα 10 megapixels.

Η μπαταρία επίσης έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της Samsung, ανεβαίνοντας στα 3100 και 3400mAh για τα S10e και S10, ενώ τα μεγαλύτερα S10+ και S10+ 5G βρίσκονται στα 4100mAh και 4500mAh. Επίσης, με τα νέα Galaxy S10 μπορείς να φορτίζεις ασύρματα και άλλες συσκευές (που το υποστηρίζουν), από το ίδιο το S10, όπως για παράδειγμα, άλλα κινητά ή τα ασύρματα ακουστικά!

Στο hardware, τώρα, η Samsung έχει εξοπλίσει τα νέα της S10 με τον καινούριο Exynos 9820, οκταπύρηνο και με πολύ αυξημένες επιδόσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο (Exynos 9810). Το ίδιο chip έρχεται και με αυξημένη μνήμη RAM, που φτάνει ακόμα και τα 12GB! Όσο για τον αποθηκευτικό χώρο, εκεί και αν έχουμε αλλαγή. Και αυτός είναι… ανεβασμένος, φτάνοντας μέχρι και το 1 terabyte!

Αν όλα αυτά σου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον, μπορείς να μπεις σε ένα κατάστημα Public και να βρεις τα ολοκαίνουργια Samsung Galaxy S10 σε όλες τους τις παραλλαγές! Μάλιστα, μπορείς ήδη να τα προπαραγγείλεις εδώ https://bit.ly/2tuqEGi και να επωφεληθείς από δύο μοναδικές προσφορές: Αφενός, τη δυνατότητα εξόφλησης με έως και 48 άτοκες δόσεις, αφετέρου ένα καταπληκτικό (και ιδιαίτερα χρήσιμο) δώρο! Μαζί με το νέο σου S10, παίρνεις και τα ασύρματα ακουστικά Galaxy Buds, αξίας 149 Ευρώ! Ακόμα το σκέφτεσαι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ public Samsung Galaxy S10 προπαραγγελία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ