Ο Γιούνκερ εμφανίστηκε με τσιρότο στο πρόσωπο: Δεν με χτύπησε η Μέι [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Γιούνκερ εμφανίστηκε με τσιρότο στο πρόσωπο: Δεν με χτύπησε η Μέι [εικόνα]

Ο Γιούνκερ λέει στους δημοσιογράφους ότι δεν τον χτύπησε η Μέι/ Φωτογραφία: AP- Francisco Seco
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα τσιρότο στο πρόσωπο εμφανίστηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώπιον των δημοσιογράφων, πριν από το τετ α τετ του με την Τερέζα Μέι, στις Βρυξέλλες για το Brexit.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν ευθύνεται για την πληγή του, καθώς- εξήγησε- κόπηκε στο ξύρισμα. Ο Γιούνκερ είπε γελώντας στους δημοσιογράφους ότι ανησυχεί μήπως κατηγορήσουν την Μέι ότι τον χτύπησε σε κατάσταση αγανάκτησης. «Σας το λέω προκειμένου να μην θεωρήσετε ότι η κυρία Μέι μου προκάλεσε αυτήν την πληγή», συμπλήρωσε.

Ο Γιούνκερ εξηγεί στην Μέι τι του συνέβη

Πέρα από την προσπάθεια του Γιούνκερ να αστειευτεί, στη συνάντησή του με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό δεν άρθηκε το αδιέξοδο του Brexit. Οι δυο τους συνομίλησαν για 1,5 ώρα, ενώ θα συναντηθούν ξανά πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές. Προέτρεψαν τις ομάδες τους να συνεχίσουμε να εξετάζουν τις επιλογές σε θετικό πνεύμα», ανέφεραν στην κοινή τους ανακοίνωση, ενώ διαβεβαίωσαν ότι είναι προσωρινή η πρόβλεψη για το «backstop» στη συμφωνία για το Brexit, που στοχεύει στο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν σκληρά σύνορα με την Ιρλανδία.

«Οι συνομιλίες τους αφορούσαν το ποιες εγγυήσεις θα μπορούσαν να δοθούν αναφορικά με το backstop, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την προσωρινή φύση του και του να παρασχεθούν οι κατάλληλες νομικές διασφαλίσεις και στις δύο πλευρές», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Μέι στις δηλώσεις της έκανε λόγο για πρόοδο προς την επίλυση του αδιέξοδου σχετικά με το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο χρόνος εξαντλείται για τη διασφάλιση αυτών των αλλαγών. «Υπογράμμισα την ανάγκη που έχουμε να δούμε νομικά δεσμευτικές αλλαγές σχετικά με το backstop, που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα είναι αόριστο. Ότι αυτό είναι το ζητούμενο… Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την εξεύρεση μιας λύσης», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστεί παράταση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, αν η Βρετανία δεν καταφέρει να εκπονήσει μια λογική συμφωνία. Τόνισε παράλληλα ότι αυτό θα ήταν καλύτερο από ένα «διαζύγιο» χωρίς συμφωνία.

«Μαζί με την Τερέζα Μέι προετοιμάσαμε μια πολύ καλή και ασφαλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Αποδείχθηκε ότι οι Βρετανοί την απέρριψαν, χωρίς να προσφέρουν τίποτα σε αντάλλαγμα. Φυσικά, αν η Βρετανία δεν καταφέρει να παρουσιάσει εγκαίρως κάποια λογική πρόταση, τότε υπάρχει πάντα η δυνατότητα να παρατείνουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Αυτό θα ήταν προτιμότερο από ένα διαζύγιο χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ