Ο «Ποσειδώνας» του Πούτιν: Οι πρώτες εικόνες από τις δοκιμές του υποβρύχιου πυρηνοκίνητου drone [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο «Ποσειδώνας» του Πούτιν: Οι πρώτες εικόνες από τις δοκιμές του υποβρύχιου πυρηνοκίνητου drone [βίντεο]

Ο «Ποσειδώνας» της Ρωσίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο από δοκιμή του «Ποσειδώνα», του υποβρύχιου πυρηνοκίνητου drone της Ρωσίας.

Το συγκεκριμένο drone, που έως τώρα ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία Status-6, στο μέλλον θα είναι σε κανονικό επανδρωμένο υποβρύχιο και θα χρησιμοποιείται όταν είναι απαραίτητο. Διαθέτει δικό του «μίνι» πυρηνικό αντιδραστήρα και μπορεί να προσεγγίσει εχθρική περιοχή σε χαμηλές ταχύτητες, σε μεγάλα βάθη.

Αν ανιχνεύσει ότι το εντοπίζουν, μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την ταχύτητά του και να ξεπεράσει τον «διώκτη» του, για να επιστρέψει στη συνέχεια σε κατάσταση «stealth», σύμφωνα με το RT. Μόλις βρει τον στόχο του, μπορεί να πυροδοτήσει πυρηνική κεφαλή, προκαλώντας καταστροφές σε πολύτιμα εχθρικά «ατού», όπως μια ναυτική βάση ή ένα αεροπλανοφόρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ «Ποσειδώνας» drone Υποβρύχιο ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ