Ποιο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έχει ποινικό μητρώο - iefimerida.gr

Ποιο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έχει ποινικό μητρώο

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεωρούνται πρότυπα και πυλώνες της κοινωνίας αλλά υπήρξαν στιγμές που ακόμη και τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας βρέθηκαν στην λάθος πλευρά του νόμου.

Η πριγκίπισσα Άννα ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταδικάστηκε για ποινικό αδίκημα, όταν το σκυλί της επιτέθηκε σε δύο παιδιά το 2002. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που ένα ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας παρέστη στο δικαστήριο για πάνω από 100 χρόνια.

Η πριγκίπισσα Άννα της Αγγλίας, είναι το μόνο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έχει ποινικό μητρώο



Συνοδευόμενη στο δικαστήριο του Μπερκσάιρ από τα παιδιά της Πίτερ Φίλιπ και Ζάρα Τίνταλ, η πριγκίπισσα Άννα παραδέχτηκε την ενοχή της στην κατηγορία για τον νόμο περί επικίνδυνων σκύλων και στη συνέχεια της επιβλήθηκε πρόστιμο 500 λιρών, αποζημίωση 500 λιρών σε κάθε ένα από τα δύο παιδιά και 148 λίρες για δικαστικά έξοδα. Το δικαστήριο επίσης διέταξε την πριγκίπισσα Άννα να κρατά του αγγλικό bull terrier της, με το όνομα, Ντότι, μακριά από το κοινό και να κανονίσει μαθήματα εκπαίδευσης για το ζώο.

Στην ακρόαση, διάρκειας μίας ώρας, η Άννα – η οποία υπογράμμισε ότι δεν επιθυμούσε ιδιαίτερης μεταχείρισης – αναγνώρισε πως το σκυλάκι της ήταν επικίνδυνο αλλά πως η Ντότι, τότε τριών ετών, ήταν ένα καλό ζώο, που δεν είχε κακή πρόθεση. Το περιστατικό ήταν εντελώς εκτός χαρακτήρα για το σκύλο, πρόσθεσε ο δικηγόρος της πριγκίπισσας Άννας.

Η πριγκίπισσα Άννα με τον σύζυγό της Τίμοθι Λόρενς

Δύο αγόρια τραυματίστηκαν όταν το σκυλάκι της Άννας τους δάγκωσε. Η δικαστής Πενέλοπε Χιούιτ δέχθηκε πως η Άννα και ο σύζυγός της Τίμοθι Λόρενς είναι έμπειροι ιδιοκτήτες σκύλων, αλλά προειδοποίησε πως σε τυχόν μελλοντικά επεισόδια το ζώο θα τιμωρούνταν αυστηρότερα. «Πρέπει να προσθέσω πως αυτά τα παιδιά, υπέφεραν πολύ από αυτή την εμπειρία» δήλωσε η δικαστής. «Ήταν όμως ένα πολύ, πολύ ατυχές περιστατικό».


Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2002. Η Άννα και ο σύζυγός της έβαζαν τα σκυλιά τους στο αυτοκίνητό τους μετά από μια βόλτα στο πάρκο Γουίνσδορ, όταν η Ντότι ξέφυγε και επιτέθηκε στα δύο παιδιά που έκαναν βόλτα με τα ποδήλατά τους. Το ένα 12χρονο αγόρι το δάγκωσε στην κλείδα και το πόδι, ενώ το 7χρονο αγόρι το γρατσούνισε στην πλάτη και το πόδι. Και τα δύο αγόρια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε «κατάσταση σοκ» αλλά δεν χρειάστηκαν ράμματα.

Το περιστατικό όμως αυτό δεν ήταν το πρώτο με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη με τον νόμο η πριγκίπισσα Άννα. Το προηγούμενο έτος, καταδικάστηκε για υπέρβαση ταχύτητας όταν βρέθηκε να οδηγεί με 93 μίλια την ώρα σε έναν δρόμο με όριο ταχύτητας τα 70 μίλια.

Στην πριγκίπισσα επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 40 400 λιρών και πέναλτι πέντε βαθμών στο δίπλωμα οδήγησης. Το 1977, όταν ήταν μόλις 26 ετών, είχε πληρώσει πάλι πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα ενώ και το 1990 έκανε πάλι το ίδιο, με αποτέλεσμα να της πάρουν το δίπλωμα για έναν μήνα.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ