Πρώην υπουργός ανεβάζει όπερα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα - iefimerida.gr

Πρώην υπουργός ανεβάζει όπερα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

όπερα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με όχημα τη μουσική, ο πρώην υπουργός Θόδωρος Στάθης ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας, εν όψει της επίσκεψης της Ολυμπιακής Επιτροπής του Λονδίνου στις 17 Μαΐου, η οποία θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο κ. Στάθης μετά την επιτυχία της «Αντιγόνης» συνέθεσε μια νέα όπερα, με τον τίτλο «Opus Elgin» (Eργο Ελγιν) - Η καταστροφή του Παρθενώνα», που θα παιχθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 29 του άλλου μήνα, με σκοπό να στείλει το δικό του μήνυμα στους Βρετανούς γι' αυτό που χρόνια διεκδικούμε: το αυτονόητο.

«Η ιδέα αυτού του έργου προέκυψε από την ώρα που έγινε γνωστό ότι το Λονδίνο θα ήταν η πόλη που θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σκέφθηκα, επομένως, αφού η Ολυμπιακή Επιτροπή τους αναγνωρίζει ότι πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα και να πάρουν τη φλόγα, θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι αυτά τα Μάρμαρα ανήκουν εδώ. Οσο για την ημέρα που θα ανεβεί η παράσταση, 29 Μαΐου, που είναι αποφράδα για τον Ελληνισμό, εγώ λέω ότι είναι μια μέρα για να διεκδικήσω» υπογραμμίζει ο δημιουργός σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso».

Δύο χρόνια εργάστηκε ασταμάτητα ο Θόδωρος Στάθης για να γράψει το λιμπρέτο και να συνθέσει την όπερα.

«Χρησιμοποίησα τεράστια βιβλιογραφία και στάθηκα στο σημείο που κάποιος στρατιώτης, ο οποίος είναι πάνω στην Ακρόπολη, δείχνει την κολόνα από πλίνθους που είχαν βάλει στη θέση της Καρυάτιδας την οποία είχαν αφαιρέσει και σχολιάζει: 'Opus Elgin', κατά το "Opus Dei" των Λατίνων (έργο του Θεού). Ετσι βγήκε ο τίτλος και συμπλήρωσα την ''Καταστροφή του Παρθενώνα" για ό, τι έκανε αυτός ο εγκληματίας», αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ